Τέλος εποχής για τον μεγαλύτερο μέγιστα των media στον κόσμο;

Τέλος εποχής για τον μεγαλύτερο μέγιστα των media στον κόσμο;

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη διοίκηση της 21st Century Fox, σύμφωνα με πηγές του CNBC.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου των media, σκέφτεται να αποχωρήσει από τη θέση του CEO της 21th Century Fox.

Την «αποκάλυψη» των προθέσεων του 84χρονου επιχειρηματία επικαλούνται δύο άτομα που «γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα», σύμφωνα με το CNBC. Σύμφωνα με αυτούς, ο Ρούπερτ Μέρντοχ εμφανίζεται έτοιμος να ανακοινώσει πως παραχωρεί τη θέση του στον γιό του Τζέιμς Μέρντοχ, μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα παραμείνει ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ομίλου.

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν στο προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο δεν είναι σίγουρο το πότε θα τεθούν σε ισχύ.

Αν η αλλαγή επιβεβαιωθεί, τότε αναμένεται να συνοδευτεί από μια ταυτόχρονη αναβάθμιση του Λάχλαν Μέρντοχ, επίσης γιού του Ρούπερτ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου, πλάι στον πατέρα του. Αντίθετα ο Τσέις Κάρεϊ, σημερινός πρόεδρος και COO της 21st Century Fox, θα αποχωρίσει πιθανότατα από τις θέσεις του και θα παραμείνει σύμβουλος της επιχείρησης.

H 21st Century Fox αποτελεί την μια από τις δύο εταιρείες που προέκυψαν από τον διαχωρισμό της  News Corporation, μετά τα σκάνδαλα υποκλοπών που αφορούσαν τις βρετανικές εφημερίδες του ομίλου. Ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στην εταιρεία συμπεριλαμβάνεται ο όμιλος Fox Entertainment Group, ιδιοκτήτης της κινηματογραφικής 20th Century Fox, καθώς και ένα πλήθος εφημερίδων, περιοδικών και τηλεοπτικών δικτύων σε όλον τον κόσμο, όπως το βρετανικό δίκτυο Sky και το ασιατικό STAR.