Τέλος εποχής: Η Canon σταματάει την πώληση φωτογραφικών μηχανών με φιλμ

Τέλος εποχής: Η Canon σταματάει την πώληση φωτογραφικών μηχανών με φιλμ

Η Canon κατασκεύασε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, την Kwanon, το 1934.

της Emily Price

Την Πέμπτη, ο κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών Canon ανακοίνωσε – χρησιμοποιώντας έναν μάλλον «απολογητικό» τόνο – την απόφασή του να σταματήσει τις πωλήσεις της πιο πρόσφατης φωτογραφικής μηχανής του με φιλμ, της Canon EOS-1V.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί αναμφισβήτητα το τέλος μιας εποχής για την εταιρεία.

Οι πελάτες που κατέχουν τη συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή μπορούν ακόμα να επικοινωνούν με την Canon για υποστήριξη και επισκευές έως τις 31 Οκτωβρίου 2025. Ύστερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η Canon θα σταματήσει να παρέχει την οποιαδήποτε υποστήριξη ή service για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η Canon πρακτικά έπαψε να παράγει την κάμερα από το 2010. Ωστόσο, συνέχισε τις πωλήσεις μέσω παλαιού αποθέματος.

Η Canon κατασκεύασε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, την Kwanon, το 1934. Το μοντέλο πήρε το όνομά του από τον βουδιστικό θεό του ελέους, Kwannon. Η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Canon που διατέθηκε στην αγορά, η Canon Hansa, ξεκίνησε να πουλιέται δύο χρόνια αργότερα – το 1936.

Βεβαίως, μπορεί να μην μπορείτε πλέον να αγοράσετε μια φωτογραφική μηχανή EOS-1V απευθείας από τη Canon, αλλά πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε μία μεταχειρισμένη στην αγορά.

Η Canon δανείστηκε πολλά σχεδιαστικά μέρη της συγκεκριμένης φωτογραφικής μηχανής για την οικογένεια ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών EOS-1D. Αυτές οι κάμερες είναι επίσης συμβατές με φακούς που σχεδιάστηκαν αρχικά για την έκδοση της φωτογραφικής μηχανής με φιλμ.