Τέλος στα σενάρια για διάσκεψη πολιτικών αρχηγών βάζει η κυβέρνηση

Τέλος στα σενάρια για διάσκεψη πολιτικών αρχηγών βάζει η κυβέρνηση
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου, την Τρίτη 14 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Σαΐτας

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με θέμα τη διευθέτηση του χρέους, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές μετά την πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να ανοίξει ο δρόμος για συνάντηση σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο ενόψει του Eurogroup του Ιουνίου.

Όπως είπαν οι ίδιες πηγές, «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

Το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του news247 ότι θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τη Μέρκελ και το Σόιμπλε για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης […] Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση».

Απάντηση από τη ΝΔ και ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά τη δήλωση Παπαδημούλη, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας είχαν απαντήσει ότι «Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα του χρέους, σχολίαζαν την επίμαχη διαρροή ως εξής : «Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Παπαδημούλης για τη στάση της ΝΔ

Απαντώντας, με τη σειρά του (μετά τον ΣΥΡΙΖΑ), στην επίθεση που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε, μέσω twitter: «Η σπουδή της ΝΔ να απορρίψει την πρότασή μου για ευρύτερη συννενόηση για το χρέος, δείχνει αμηχανία και εμμονή στην μηδενιστική αντιπολίτευση».