Τέλος στην πρόσβαση σε ιστοσελίδες πορνό από το Wi-Fi τους βάζουν τα Starbucks

Τέλος στην πρόσβαση σε ιστοσελίδες πορνό από το Wi-Fi τους βάζουν τα Starbucks
Photo:

Μετά από δύο χρόνια έντονων πιέσεων, η αλυσίδα καφέ αποφάσισε να πάρει μέτρα από το 2019.

Τα Starbucks βάζουν επιτέλους ένα τέλος σε μια πολύχρονη υπόσχεση να μπλοκάρουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου σε όσους συνδέονται στο δωρεάν δίκτυο Wi-Fi των καταστημάτων της.

Το 2016 η εταιρεία είχε απαντήσει θετικά στο αίτημα μιας ομάδας πίεσης με την ονομασία Enough is Enough για να παύσει να επιτρέπει όσους επισκέπτονται τα καφέ και συνδέονται στο ίντερνετ να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους περιεχόμενο.

Δύο χρόνια μετά, και η ίδια ομάδα έκανε μια νέα παρέμβαση μαζεύοντας μάλιστα 26.000 υπογραφές που υποστηρίζουν το πάγιο αίτημά της.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης, η Starbucks έχει ήδη ξεκινήσει να απαγορεύει σε όσους βρίσκονται στα καφέ της να παρακολουθούν σελίδες πορνό, όμως ακόμη δεν έχει κάνει κάτι με το Wi-Fi.

«Αυτό θα αλλάξει την επόμενη χρονιά», απάντησε η εταιρεία στην ιστοσελίδα Business Insider.

Η Starbucks είπε επίσης ότι έχει τεστάρει μια σειρά από εργαλεία, αναζητώντας τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίο θα μπλοκάρει τις ακατάλληλες ιστοσελίδες, χωρίς όμως να αποκαλύπτει καμία λεπτομέρεια που να αφορά το σχέδιό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Enough is Enough είχε ασκήσει τις ίδιες πιέσεις και στη McDonald’s, η οποία το 2016 ανακοίνωσε ότι έχει προσθέσει ειδικά φίλτρα ψηφιακής προστασίας στην πλειονότητα εκ των περίπου 14.000 εστιατορίων της.