Θα μπορούσε το Apple Watch να μας κάνει να τρώμε καλύτερα;

Θα μπορούσε το Apple Watch να μας κάνει να τρώμε καλύτερα;

Η δωρεά της Apple σε αμερικανικό πανεπιστήμιο σίγουρα το ελπίζει. 

Η Apple συμβάλλει σε έρευνα που πραγματοποιείται σχετικά με τη βουλιμία και τις διατροφικές διαταραχές. Η εταιρεία θα δωρίσει 1.000 Apple Watch σε ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας προκειμένου να εξεταστεί το φαινόμενο της βουλιμίας, αναφέρει το CNBC. Η έρευνα θα είναι γνωστή με τον τίτλο «Η βουλιμία ως γενετική πρωτοβουλία» (BEGIN) και θα στοχεύει στο να κατανοηθούν οι παράγοντες που συνεισφέρουν στην επεισοδιακή υπερφαγία. Η έρευνα θα περιλαμβάνει 1.000 συμμετέχοντες, ηλικίας 18 ετών και άνω που είτε έχουν μια διαταραχή που σχετίζεται με την βουλιμία είτε πάσχουν από νευρογενή βουλιμία.

Όταν οι συμμετέχοντες φορέσουν το Apple Watch, οι ερευνητές θα καταγράφουν τους σφυγμούς τους και θα εξετάσουν αν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτούς, πριν ξεκινήσουν να καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες φαγητού. Οι ερευνητές ελπίζουν να καταφέρουν να καθορίσουν αν η βουλιμία προκαλείται από μια σωματική ή συμπεριφορική ενέργεια και τι συμβαίνει στο σώμα πριν και αφού οι άνθρωποι ξεκινούν την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Οι ερευνητές ευελπιστούν να ανακαλύψουν μέσω της μελέτης σημαντικές πληροφορίες για το τι ωθεί τους ανθρώπους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού. Και δεδομένου ότι 30 εκατ. άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με την Εθνικό Σύλλογο Νευρικής Ανορεξίας και Σχετικών Διαταραχών, τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν ένα σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία πολλών ανθρώπων.

Οι ερευνητές συγκεντρώνουν συμμετέχοντες για την μελέτη τους αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNBC.