Θα καταφέρει τελικά το Facebook να «ισοπεδώσει» το Twitter;

Θα καταφέρει τελικά το Facebook να «ισοπεδώσει» το Twitter;
Jack Dorsey, chief executive officer of Square Inc., listens during an interview on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., on Thursday, Nov. 19, 2015. Square Inc. jumped more than 60 percent after the mobile payments company priced its initial public offering low enough to entice skeptics as well as bulls who are confident in its growth prospects. Photographer: Yana Paskova/Bloomberg *** Local Caption *** Jack Dorsey

Ένα νέο προϊόν του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης «απειλεί» το μέλλον του Twitter.

Mπορεί το Facebook να μην το παραδεχθεί ποτέ, ωστόσο είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να συντρίψει το Twitter.

Τα δυο μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι άκρως ανταγωνιστικά, παρόλο που το ένα κυριαρχεί στη ψηφιακή διαφήμιση και έχει αξία σήμερα 308 δισ. δολάρια και 1,6 δισ. χρήστες και το άλλο αξίζει 12 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, το Twitter έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που το Facebook δεν διαθέτει: Είναι γρήγορο, ζωντανό και δημόσιο. Τα περισσότερα γεγονότα στον κόσμο δημοσιεύονται πρώτα στο Twitter και θεωρείται το μέσο που επισκέπτονται οι περισσότεροι πολιτικοί, ηγέτες επιχειρήσεων και αθλητές προκειμένου να προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Tη συνήθεια αυτή των διασήμων προσπαθεί όμως να αλλάξει το Facebook. Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει να προσθέτει στην πλατφόρμα του νέες ειδήσεις, ακόμη και με παραπομπές του Twitter, ενώ πληρώνει οργανισμούς μέσων ενημέρωσης προκειμένου να παράγει ζωντανά βίντεο.

Το Facebook Live ανταγωνίζεται άμεσα το Periscope του Twitter. Όσον αφορά όμως τις ζωντανές ειδήσεις, το Twitter έχει ένα προβάδισμα και μπορεί το Facebook να μην είναι σε θέση να μιμηθεί την ταχύτητα και την αμεσότητα του Twitter, αλλά με 1,6 δισ. χρήστες και ένα καλό «προϊον» σίγουρα θα αποτελέσει μια σημαντική απειλή για το μέλλον των κοινωνικών μέσων.