Θα πάμε και στην Αφροδίτη

Θα πάμε και στην Αφροδίτη

Το νέο όραμα των ανθρώπων της NASA είναι μια αποικία πάνω από την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης.

Ζούμε μια αναγέννηση στον τομέα της διαστημικής έρευνας, ενδεχομένως με τη βοήθεια της εισόδου αρκετών ιδιωτικών εταιρειών στο συγκεκριμένο τομέα. Το νέο όραμα των ανθρώπων της NASA είναι μια αποικία πάνω από την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Μπορεί στην επιφάνεια του πλανήτη οι συνθήκες που επικρατούν με θερμοκρασία 400 βαθμούς Κελσίου και πίεση που ξεπερνά τις 92 ατμόσφαιρες να δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον, αλλά πάνω από την ατμόσφαιρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το ταξίδι στην Αφροδίτη διαρκεί μόλις 400 μέρες, ενώ μια αποστολή στον Άρη που θεωρείται πιο φιλόξενος πλανήτης χρειάζεται 650 έως 900 μέρες. Το όραμα της NASA ονομάζεται HAVOC και στόχος του είναι μια επανδρωμένη αποστολή, η οποία θα μελετήσει τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη, περίπου 80 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Η κάθε αποστολή του project HAVOC θα περιλαμβάνει παραμονή σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη για 30 μέρες, ενώ όσο το project εξελίσσεται ο χρόνος παραμονής μπορεί να αυξηθεί στα δύο χρόνια.

Πηγή: digi1.gr