Θα πετύχετε στα επαγγελματικά σας; Ας δούμε τι λέει το σώμα σας

Θα πετύχετε στα επαγγελματικά σας; Ας δούμε τι λέει το σώμα σας

Τα μυστικά της γλώσσας του σώματος των πιο επιτυχημένων ανθρώπων.

Το σώμα μας και οι εκφράσεις του πολλές φορές «λένε» περισσότερα απ’ όσα μπορούν να ειπωθούν με λέξεις. Ο τρόπος που στεκόμαστε, που καθόμαστε και που κοιτάμε δείχνουν τον πραγματικό μας χαρακτήρα. Μπορείτε να ελέγξετε το σώμα σας, αλλά και το σώμα σας ελέγχει εσάς. Απλές κινήσεις και απλές στάσεις μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση, τον τρόπο σκέψης και τα συναισθήματα σας.

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές χειρονομίες των πιο επιτυχημένων ανθρώπων και σας τις προτείνουμε. Δείτε πόσες έχετε.

1. Ξαπλώστε – θα γίνετε πιο δημιουργικοί
Κι όμως είναι αλήθεια. Όσοι ξαπλώνουν είναι πιο δημιουργικοί. Ένας λόγος μπορεί να είναι το γεγονός πως περισσότερη νοραδρεναλίνη απελευθερώνεται όταν στεκόμαστε όρθιοι, μια ουσία που μπορεί να αναστείλει την ικανότητά να σκέφτεστε δημιουργικά. Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που δε μπορούν να χαλαρώσουν και να ξαπλώσουν για λίγο – πρέπει να σκεφτείτε ξανά τη καριέρα σας.

2. Σταυρώστε τα χέρια σας – θα γίνετε πιο αποφασιστικοί
Είναι αρκετά περίεργο, αλλά σταυρώνοντας τα χέρια σας θα δείτε πως μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα και χρόνο σε «άλυτα» προβλήματα και θα αποδίδετε καλύτερα. Σίγουρα η επιμονή είναι ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα των επιτυχημένων ανθρώπων. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα έχετε κάποιο πρόβλημα.

3. Σταθείτε σαν τον Σούπερμαν – θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
Σύμφωνα με την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Amy Cuddy, μια «πόζα εξουσίας» κρατώντας τα χέρια σας ψηλά ή αν στέκεστε σαν Σούπερμαν με τα χέρια σας στους γοφούς σας θα αυξήσει δραματικά την αυτοπεποίθηση σας.

Δοκιμάστε το πριν από μια διαδικασία που θα σας προκαλέσει νευρικότητα ή σας φοβίζει – όπως για παράδειγμα ένα μίτινγκ, απλά βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν σας παρακολουθεί.

4. Χαμογελάστε – θα μειώσει το στρες
Οι αρνητικοί μορφασμοί επιδρούν αρνητικά στο μυαλό σας. Πιο αναλυτικά, κάθε φορά που «κατσουφιάζετε» ο εγκέφαλος παίρνει λανθασμένα μηνύματα το σώμα σας αντιδρά απελευθερώνοντας κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα του άγχους σας. Και είναι γνωστό πως το άγχος γεννάει περισσότερο άγχος. Η θεραπεία είναι απλή: Χαμογελάστε. Θα αισθανθείτε λιγότερο άγχος, ακόμη και αν δεν αλλάζει κάτι στην πραγματικότητα. Να ξέρετε επίσης πως κάθε φορά που χαμογελάτε εσείς, και οι δίπλα σας θα νιώθουν λιγότερο άγχος.

5. Μιμηθείτε τους άλλους – θα τους καταλάβετε καλύτερα
Έχετε προσέξει ποτέ πως όταν σας λένε μια χαρούμενη ιστορία χαμογελάτε και αντίστοιχα όταν σας λένε κάτι δυσάρεστο πως αλλάζει η έκφραση σας; Ακούγεται παράξενο, αλλά έρευνα έχει δείξει ότι η μίμηση των λεκτικών εκφράσεων των άλλων ανθρώπων μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συναισθήματα που βιώνουν πολύ ευκολότερα.

6. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας – θα βελτιώσει τη μνήμη σας
Έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά μπορούν να αποστηθίσουν περισσότερες πληροφορίες όταν χρησιμοποιούν σωματικές εκφράσεις, όπως τα χέρια τους. Το ίδιο ισχύει και για τους επαγγελματίες.

7. Μασήστε τσίχλα – θα είστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση και σε καλύτερη διάθεση
Και, όμως, σύμφωνα με έρευνες το μάσημα μιας τσίχλας μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασης σας, θα σας βοηθήσει να είστε πιο προσεχτικοί και θα βελτιώσει τη διάθεση σας.