Θέλετε ένα iPhone 6S; Καλύτερα πρώτα να ψάξετε κι αλλού

Θέλετε ένα iPhone 6S; Καλύτερα πρώτα να ψάξετε κι αλλού
Marcus Barsum looks at his iPhone as he sits under an umbrella, next to tents erected on the footpath outside the Apple store in central Sydney, Australia, September 24, 2015. Apple will launch the iPhone 6s on Friday, with customers waiting outside the store since Thursday morning. REUTERS/David Gray - RTX1S8DA

Ποιες είναι οι πραγματικές διαφορές του iPhone με άλλα παρόμοια smartphones;

Ένας τύπος στο Σίδνεϊ έστησε τη σκηνή του μπροστά σε ένα Apple Store προτού καν η εταιρεία ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου τηλεφώνου. Οι Κινέζοι λιανικοί πωλητές ανοίγουν μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα για να πουλούν το iPhone 6S, προσπαθώντας να μιμηθούν ακριβώς ακόμα και την όψη ενός Apple Store. Και κάποιος έγραψε πόσο περήφανος ήταν που παράτησε το iPhone 6 του για ένα iPhone 6S επειδή το νέο μοντέλο κυκλοφορεί σε ροζ χρώμα.

Αυτή η φανατική στάση κάποιων υπέρ των νέων iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο. Η Samsung και ο Τζίμι Κίμελ έχουν ειρωνευτεί τους «ακολούθους» της Apple που έχουν την τάση να στήνονται στην ουρά για τις νέες συσκευές.

Μερικά χρόνια πριν, το iPhone ήταν πράγματι επαναστατικό. Αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του τότε και του σήμερα. Πλέον, στις ΗΠΑ και αλλού μπορείς να βρεις ένα εξαιρετικό smartphone που είναι εξίσου καλό – ή και καλύτερο – από το iPhone για πολύ λιγότερα από τα 650 δολάρια που κοστίζει στον Αμερικάνο καταναλωτή.

Για παράδειγμα, το OnePlus 2 έχει την ίδια οθόνη 5,5 ιντσών με 50% περισσότερη μνήμη, οθόνη περισσότερων megapixel και μπαταρία με διπλάσια διάρκεια από το iPhone 6S Plus. Και κοστίζει λιγότερο από τα μισά – 329 δολάρια έναντι των 749 δολαρίων που κοστίζει το iPhone 6S Plus.

Το Moto X Pure Edition ανταγωνίζεται επίσης το iPhone 6S Plus, με μια γιγαντιαία οθόνη 5,7 ιντσών και χρήσιμα τρικ στο λογισμικό του, και τιμή μόλις 400 δολάρια.

Το LG G4 έχει την καλύτερη κάμερα της αγοράς, με εκπληκτική ποιότητα φωτογραφιών – κοστίζει 440 δολάρια.

Και ακόμα και το Samsung Galaxy S6, το καλύτερο από τους ανταγωνιστές του iPhone, διατίθεται στα 540 δολάρια – πάνω από 100 δολάρια λιγότερο από το iPhone 6S. Το Galaxy S6 έχει καλύτερη οθόνη, ταχύτερη φόρτιση, περισσότερη μνήμη και χωρητικότητα 32 GB (σε αντίθεση με τα μόλις 16 GB που δίνει η Apple για τη βασική έκδοση iPhone 6S).

Φυσικά, κάθε smartphone έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, και μπορεί να αποφασίσετε ότι το iPhone 6S αξίζει τα επιπλέον λεφτά που κοστίζει. Είναι αναμφίβολα ένα πολύ καλό smartphone και υπάρχουν πολύ λόγοι για να το αγοράσει κάποιος – όπως η καλή αξία μεταπώλησης και η ευκολία χρήσης των iOS.

Απλά, προτού πάτε να αγοράσετε smartphone, εξετάστε όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Πηγή: CNN Money