Θέλετε να γίνετε αστροναύτης; Η NASA προσλαμβάνει

Θέλετε να γίνετε αστροναύτης; Η NASA προσλαμβάνει

Το παιδικό σας όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Σκέφτεστε να αλλάξετε καριέρα; Δοκιμάστε να γίνετε αστροναύτης της NASA αφού όπως ανακοινώθηκε αναζητούν αστροναύτες για να πάνε στον Άρη και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Εν αναμονή της επιστροφής των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων στο αμερικανικό έδαφος, και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ταξίδι στον Άρη, η NASA ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για την επόμενη τάξη των υποψηφίων αστροναυτών» ανέφερε η ανάρτηση της NASA. «Με τα περισσότερα διαστημικά σκάφη να κατασκευάζονται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία, οι μελλοντικοί αστροναύτες θα ξεκινήσουν και πάλι από τη Διαστημική Ακτή της Φλόριντα σε ένα αμερικάνικο διαστημικό σκάφος, και θα προβούν σε διαστημικές αποστολές εξερεύνησης που θα προωθήσουν μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.»

Ο οργανισμός θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στα μέσα του 2017 και οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται μέσω της ιστοσελίδας.

«Όσοι επιλεγούν για την υπηρεσία αυτή θα πετάξουν με αμερικανικό διαστημικό σκάφος κατασκευασμένο από αμερικανικό έδαφος, θα προωθήσουν την κριτική επιστήμη και έρευνα πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τα όρια της τεχνολογίας» δήλωσε Charles Bolden της NASA.

Σύμφωνα με την περιγραφή της θέσης εργασίας για να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας αυτής, θα πρέπει να έχει το πτυχίο πανεπιστημίου από διαπιστευμένο φορέα στη μηχανική, βιολογική επιστήμη, φυσική επιστήμη ή μαθηματικά. Τα επιπλέον πτυχία θα εκτιμηθούν.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια σχετικής εμπειρίας ή τουλάχιστον 1.000 πτήσεων. Τέλος, οι υποψήφιοι αστροναύτες θα πρέπει να περάσουν απ’ τη δοκιμασία τη NASA για τις διαστημικές πτήσεις μακράς διάρκειας.