Θεοχάρης: Ο Κορεάτης σύμβουλος Κιμ θα πληρωθεί με 800.000 ευρώ

Θεοχάρης: Ο Κορεάτης σύμβουλος Κιμ θα πληρωθεί με 800.000 ευρώ

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δίνει συνέχεια στο θέμα με τον σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ. 

Σε νέες αποκαλύψεις για τις υψηλές αμοιβές του Γκλεν Κιμ, του Κορεάτη συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη -τον οποίο κράτησε στο πλευρό του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- προχώρησε με νέες του δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στο θέμα του συμβούλου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως το ελληνικό κράτος πληρώνει «χρυσά» τις συμβουλές του κ. Κιμ, αφού το ποσό που αναμένεται να λάβει ο Κορεάτης φαίνεται πως ανέρχεται στα 800.000 ευρώ!

«Τι κάνει ο κ. Κίμ για την ελληνική κυβέρνηση; Τον πληρώνουμε 800.000 για να δίνει πληροφορίες σε ξένα funds, όπως μαθαίνουμε», έγραψε στο Twitter ο κ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Γκλεν Κιμ, συναποτελείται από τους συμβούλους Κιμ Μπράιν και Πίτερ Λεγκλέρ, οι οποίοι τους τελευταίους 11 μήνες επικουρούν την κυβέρνηση Τσίπρα σε θέματα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το νόμο για το ΤΧΣ, το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Πρέπει να σημειωθεί πως η αμοιβή του Γκλεν Κιμ απαίτησε τη ψήφιση ειδικής διάταξης η οποία περιελήφθη στην ΠΝΠ της 31 Ιουλίου 2015, η οποία κυρώθηκε με το ν.4350/2015.