Θερμή υποδοχή του Χρηματιστηρίου στις Ελληνική Ζύμη, Βίκος και Sunlight Recycling

Θερμή υποδοχή του Χρηματιστηρίου στις Ελληνική Ζύμη, Βίκος και Sunlight Recycling

Οι τρεις εταιρείες διακρίθηκαν στο θεσμό «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος 2017.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Τετάρτη τις εταιρείες Ελληνική Ζύμη, Βίκος και Sunlight Recycling, οι οποίες διακρίθηκαν στο θεσμό «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος 2017».

To παραδοσιακό καμπανάκι για τη έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χτύπησαν σήμερα, o Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Marketing Manager της Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, αντιπρόεδρος της Βίκος, ο Σπύρος Κόπολας, διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Recycling, ο πρόεδρος και ο Α’ εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης και Ιωάννης Σταύρου.

Στη συνέχεια οι διοικήσεις των τιμώμενων εταιρειών Ελληνική Ζύμη, Βίκος και Sunlight Recycling παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και πλάνα στην αίθουσα «Ερμής» του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την ανάδειξη της παραγωγικής, δημιουργικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας. Επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ξεχωρίζουν στο εγχώριο και διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Οι τρεις εταιρείες διακρίθηκαν στο θεσμό «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος 2017» με τα εξής βραβεία:

– Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη: Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης

– Βίκος: Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος

– Sunlight Recycling: Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας

Ο πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ιάκωβος Γεωργάνας επεσήμανε ότι «μια ομάδα ισχυρών επιχειρήσεων, από διάφορους τομείς δραστηριότητας, κατάφεραν μέσα από δύσκολες συνθήκες τα τελευταία χρόνια να συμβάλουν στην αντιμετώπιση δύο μεγάλων αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας. Του ισοζυγίου πληρωμών και του κρατικού προϋπολογισμού. Επιτέλους έχει επέλθει ισορροπία και στους δύο αυτούς τομείς. Αυτό οφείλεται και στις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες, παρά το μη ανταγωνιστικό κόστος χρηματοδότησής τους, έχουν επιτύχει αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα. Η επίδοση αυτών των επιχειρήσεων μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο όταν οι όροι χρηματοδότησης συγκλίνουν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης δήλωσε: «Ο θεσμός “Ελληνική Αξία” που διοργανώνεται για 4η φορά, μεταδίδει αισιοδοξία αφού αναδεικνύει εταιρείες που παράγουν, δημιουργούν, καινοτομούν, είναι εξωστρεφείς και εφαρμόζουν καλές πρακτικές. Δημιουργούν δε, θετική ενέργεια που μπορεί να υποκινήσει ολόκληρο το οικονομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε: «το Χρηματιστήριο στο πλαίσιο των τελετών έναρξης της συνεδρίασης έχει ξεκινήσει από πέρυσι την προβολή επιτυχημένων και βραβευμένων επιχειρήσεων που καλούνται να παρουσιάσουν τα πλάνα και τις προοπτικές τους στην τοπική επενδυτική κοινότητα αλλά και στους λοιπούς συμμετέχοντες της χρηματιστηριακής αγοράς». Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση καθώς «σε αντίστοιχη εκδήλωση πέρυσι, την ίδια περίοδο περίπου, είχε παρουσιαστεί η μητρική εταιρία Sunlight για την οποία σήμερα έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημόσιας προσφοράς του εταιρικού ομολόγου που θα εκδώσει». Κλείνοντας, ανέφερε ότι είναι μεγάλη μας χαρά να δίνουμε τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις, που επιτυγχάνουν στον τομέα τους, να παρουσιάζουν τις προοπτικές τους από το «βήμα» της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.