Θερμικές selfie: μύθος ή πραγματικότητα;

Θερμικές selfie: μύθος ή πραγματικότητα;

Η ειδική θήκη FLIR One μετατρέπει το iPhone σε ανιχνευτή θερμότητας.

Το σύστημα είναι εδώ και χρόνια γνωστό και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στον κόσμο: ονομάζεται FLIR (forward-looking infrared device) και μετρώντας τη θερμοκρασία των οργανισμών, καταδεικνύει την παρουσία τους.

Το σύστημα θερμικής απεικόνισης FLIR φέρνει τώρα στα smartphones -κάνοντας την αρχή με το iPhone 5 ή 5S- η FLIR Systems μέσα από την ειδική θήκη FLIR One.

Το FLIR One είναι ένα γκάτζετ απεικόνισης που ζυγίζει περίπου όσο η συσκευή, φοριέται στο iPhone και προσδίδει στο κινητό δυνατότητες θερμικής απεικόνισης.

Μοναδικός σκοπός της θήκης είναι ο εντοπισμός πηγών θερμότητας σε συνεργασία με τη live camera του κινητού, ώστε να δίνει θερμογράμματα.

 

Για όσους αναρωτιούνται που μπορεί να χρησιμεύει αυτό, με τη FLIR One μπορεί κανείς να εντοπίζει ζωντανούς οργανισμούς γύρω του, να εντοπίζει διαρροές αέρος σε πόρτες και παράθυρα, προβλήματα υπερθέρμανσης της μηχανής του αυτοκινήτου, καθώς και να βλέπει στο σκοτάδι.

Με τη δική της μπαταρία που δίνει χρόνο θερμικού σκαναρίσματος διάρκειας δύο ωρών, η θήκη αναμένεται να εκκινήσει στα μέσα Αυγούστου από την «καυτή» τιμή των 349 δολαρίων, και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση των τριών διαφορετικών εφαρμογών για την παραγωγή θερμογράμματος: FLIR One TimeLapse (θα δείχνει θερμικές μεταβολές ανά χρονικά διαστήματα), FLIR One Paint and FLIR One Panorama.

Αναμένονται σύντομα λοιπόν οι πρώτες θερμικές selfie…

Διαβάστε ακόμη:

Το τηλέφωνο που κοστίζει όσο 20 iPhone

Κάντε το iPhone σούπερ φωτογραφική μηχανή