Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία: Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ σε πλοία της

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία: Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ σε πλοία της

Το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό αναφέρει πως οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν τρία πλοία στη Θάλασσα του Αζόφ.

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και κατέλαβε τρία από αυτά, σε μία εξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου την ένταση στην περιοχή της Κριμαίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, δύο κανονιοφόροι και ένα ρυμουλκό κατελήφθησαν από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις μετά από κυνηγητό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν δύο μέλη του ουκρανικού πληρώματος.

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας έκανε αυτήν την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook έπειτα από μια ημέρα αυξημένης έντασης κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία εμπόδισε τρία ουκρανικά πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του Στενού του Κερτς, τοποθετώντας ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο κάτω από μια γέφυρα που ελέγχει η Μόσχα.

Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί μέσω του πορθμού του Κερτς. Στο βόρειο τμήμα της αναφερόμενης θάλασσας βρίσκεται η Ουκρανία, στα δυτικά της, η Κριμαία και στα ανατολικά της, η Ρωσία.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα και το Κίεβο αντάλλαξαν κατηγορίες για την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια Ρώσων συνοριακών φρουρών να σταματήσουν ουκρανικά πλοία που προσπαθούσαν να κάνουν τον γύρο της Κριμαίας, με προορισμό ένα ουκρανικό λιμάνι.