«Θύμα» επίθεσης χάκερ το Kickstarter

«Θύμα» επίθεσης χάκερ το Kickstarter

Η δημοφιλής πλατφόρμα crowdfunding ανακοίνωσε ότι υπεκλάπησαν μόνο στοιχεία πελατών και όχι πιστωτικές κάρτες.

Την επίθεση χάκερ στη βάση δεδομένων της ανακοίνωσε η διασημότερη πλατφόρμα crowdfunding, το Kickstarter, την εβδομάδα που μας πέρασε. «Θύμα» της επίθεσης ήταν οι κωδικοί πρόσβασης, τα usernames, οι διευθύνσεις e-mail, και οι αριθμοί τηλεφώνου των μελών της, ενώ οι πληροφορίες για τις πιστωτικές τους κάρτες «έμειναν ανέπαφες», σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε ανακοίνωση της, η Kickstarter ενημέρωσε το κοινό ότι οι δικαστικές αρχές τους ενημέρωσαν την περασμένη Τετάρτη πως τα δεδομένα πελατών έπεσαν θύματα χάκινγκ, ενώ στην ίδια ανακοίνωση οι χρήστες καλούνται να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Διαβάστε ακόμη: Οι εκατομμυριούχοι του Kickstarter

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη», έγραψε ο CEO της Kickstarter, Yancey Strickler στο μπλογκ του. «Έχουμε θέσει πολύ υψηλά στάνταρντ για την εξυπηρέτηση της κοινότητάς μας και αυτό το περιστατικό προκαλεί αγανάκτηση και οργή. Από τη στιγμή που το μάθαμε, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών και βελτιώσεων της ασφάλειας μας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες».

Δεν υπήρξε πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν από αυτήν την επίθεση, αλλά όπως είπε η εταιρεία, κάθε πιθανή εισχώρηση των χάκερ εκμηδενίστηκε αμέσως μετά την ανακάλυψη του κενού ασφαλείας.

Το Kickstarter ξεκίνησε το 2009 και σήμερα 5,6 εκατ. χρήστες έχουν συγκεντρώσει το ποσό των 981 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση 56.000 projects.