Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο για τον αιφνίδιο θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο για τον αιφνίδιο θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα
Fiorentina's new defender Davide Astori presented to the press. Firenze (Italy), August 11th 2015. ANSA/MAURIZIO DEGL INNOCENTI

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν με την ομάδα του.

Σοκ έχει προκαλέσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο η είδηση πως ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, βρέθηκε σήμερα νεκρός στο ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει η ομάδα της Φλωρεντίας, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 31χρονος αμυντικός, διεθνής 14 φορές με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, πέθανε στον ύπνο του πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Οι «βιόλα» αντιμετωπίζουν σήμερα (16:00) την Ουντινέζε για τη Serie A, σ’ ένα παιχνίδι, το οποίο θα αναβληθεί, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνει κανένα παιχνίδι της αγωνιστικής σήμερα στην Ιταλία.

Ο Αστόρι, ο οποίος έγινε για πρώτη φορά πατέρας πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Ούντινε. «Η Φιορεντίνα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη και αναγκάζεται να ανακοινώσει τον θάνατο του αρχηγού της. Για αυτή την φοβερή και ιδιαίτερη κατάσταση, πρωτίστως για την οικογένειά του, ζητούμε την διακριτικότητα των ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Ο Αστόρι γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1987, ο διεθνής Ιταλός στόπερ άρχισε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Ποντίσολα, στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν και το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι». Το 2008 μεταγράφηκε στην Κάλιαρι, με την οποία είχε 174 συμμετοχές.

Τη σεζόν 2014-15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των «τζιαλορόσι». Στη Φιορεντίνα αγωνίστηκε αρχικά δανεικός τη σεζόν 2015-16 και κατόπιν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP