Τι αλλάζει και πότε η Ryanair για τις αποσκευές

Τι αλλάζει και πότε η Ryanair για τις αποσκευές

Η εταιρεία αλλάζει την πολιτική της από τον νέο χρόνο.

Αλλαγή πολιτικής για τη βαλίτσα θα επιχειρήσει η Ryanair από 15 Ιανουαρίου του 2018 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία μέσα την εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία, οι επιβάτες δεν θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους παρά μόνο μια τσάντα laptop ή μια χειραποσκευή , εκτός κι δεχτούν να πληρώσουν ένα τέλος έγκαιρης επιβίβασης της τάξης των 5 ευρώ. Όσοι επιβάτες δεν πληρώνουν τα επιπλέον 5 ευρώ για την προτεραιότητα επιβέβασης (ή 6 ευρώ όταν δεν επιλέγουν να πληρώσουν το τέλος όταν αγοράζουν το εισιτήριό τους αλλά αργότερα) για να έχουν προτεραιότητα στην επιβίβαση (priority boarding) θα πρέπει να περιοριστούν σε μια χειραποσκευή που θα μπορούν να κουβαλήσουν εντός αεροσκάφους αντί δύο που ισχύει μέχρι σήμερα, ακόμα κι πρόκειται για βαλίτσα με ροδάκια μικρού μεγέθους.

«Θα καθυστερήσουμε την έναρξη της νέας πολιτικής αποσκευών μέχρι της 15 Ιανουαρίου 2018, για να επιτρέψουμε στους επιβάτες μας να εξοικειωθούν με τις αλλαγές. Από τον Ιανουάριο, θα περιορίσουμε τους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να μεταφέρουν μία μικρή χειραποσκευή (η μεγαλύτερη χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης χωρίς χρέωση) ώστε με αυτό τον τρόπο η επιβίβαση να επιταχυνθεί και να τερματίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων. Η πρώτη φάση της νέας πολιτικής αποσκευών έχει ήδη ξεκινήσει και προσφέρει στους επιβάτες μας μειωμένες χρεώσεις αποσκευών και 33% αύξηση στο όριο μεγέθους αποσκευών. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να υπάρχουν λιγότεροι επιβάτες με 2 χειραποσκευές στις πύλες επιβίβασης, το οποίο προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων. Η νέα πολιτική αποσκευών θα είναι σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου 2018, και ελπίζουμε οι επιβάτες μας να απολαύσουν τα προνόμια της απλοποιημένης αυτής πολιτικής» ανέφερε ο Κένι Τζέικομπ, Chief Marketing Officer της Ryanair.

Όμως αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές. Από τον Σεπτέμβριο η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πιλοτική μείωση των χρεώσεων στις παραδοτέες αποσκευές, από 35€ σε 25€, για να ενθαρρύνει περισσότερους επιβάτες να αφήνουν την αποσκευή τους κατά το check-in ώστε να μειωθεί ο αριθμός των χειραποσκευών εντός του αεροσκάφών και να μην υπάρχουν πρόσθετες καθυστερήσεις εξαιτίας αυτού.

Παράλληλα μάλιστα έχει αυξήσει και τα κιλά της χειραποσκευής από 15 που είναι σήμερα στα 20.

Αυτές οι αλλαγές πραγματοποιούνται με στόχο την βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών, κι όχι το κέρδος διευκρινίζει η εταιρεία και εξηγεί πως η καθυστέρηση στην εφαρμογή των νέων μέτρων γίνεται για να έχουν τον χρόνο οι επιβάτες να εξοικειωθούν με αυτές.