Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για το «χαράτσι» 100 ευρώ στους επαγγελματίες

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για το «χαράτσι» 100 ευρώ στους επαγγελματίες
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλάει κατά τη διάρκεια της παράδοσης του πορίσματος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στη Βουλή. Το πόρισμα παραδόθηκε από την Επιτροπή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ταυτόχρονα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών κομμάτων και στους διαπιστευμένους συντάκτες προκειμένου να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ως «μυθεύματα» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα το υπουργείο και παραπέμπει στη πρόταση της κυβέρνησης που θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

Με τον χαρακτηρισμό «μυθεύματα» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εισφορά 100 ευρώ τον μήνα στους ελεύθερους επαγγελματίες, διαψεύδοντας την πρόθεση επιβολής οποιουδήποτε τέλους ή άλλης εισφοράς.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εντός των ημερών την τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, και θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας, «τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς συνιστούν μυθεύματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».