Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή για τη βίλα του Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos

Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή για τη βίλα του Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια.

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και για το γεγονός ότι προσπαθεί να του κάνει κριτική αναφερόμενος στο σπίτι που αγόρασε ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή.

«Ήρθατε εδώ να μας πείτε για τον Ιγκλέσιας που πήρε δάνειο για να πάρει σπίτι. Δεν αγόρασε σπίτι με offshore, ούτε αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου, ούτε αγόρασε σπίτι δίπλα στον Χριστοφοράκο« είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει από πού θα καλυφθεί το κενό από τη μείωση της φορολογίας που δηλώνει ότι θα εφαρμόσει.

«Πόσα σχολεία θα κλείσετε; Πόσα νοσοκομεία; Πόσους θα απολύσετε; Πόσο “πλεονάζον” προσωπικό γιατρών;» τον ρώτησε, ενώ του ζήτησε να απαντήσει εάν επιμένει στην άποψή του περί μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αντί για μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Όσον αφορά το ζήτημα της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του Τσίπρα», τον ρώτησε αν είναι «βρώμικο ψέμα» και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που το έχει δηλώσει. «Λέτε τα ίδια όταν πηγαίνετε στο ΕΛΚ;» ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια θα αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα