Τι αποκάλυψε το ζεύγος Παπαδόπουλου για τη ρωσική εμπλοκή στην πρώτη του συνέντευξη

Τι αποκάλυψε το ζεύγος Παπαδόπουλου για τη ρωσική εμπλοκή στην πρώτη του συνέντευξη

Η Σιμόνα Μαντζιάντε Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το διεθνές πολιτικό υπόβαθρο που διαθέτει η ίδια αποτέλεσε σημείο «ουσιαστικού ενδιαφέροντος» για τους ανακριτές.

Η σύζυγος του πρώην συμβούλου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι η ομάδα ερευνών του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ υποπτευόταν πως ενδεχόμενα η ίδια να ήταν κατάσκοπος των Ρώσων.

Η Σιμόνα Μαντζιάντε Παπαδόπουλος, σύζυγος του πρώην συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλος, στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή της στην εκπομπή “This Week” ότι το διεθνές πολιτικό υπόβαθρο που είχε η ίδια αποτέλεσε σημείο “ουσιαστικού ενδιαφέροντος” για τους ανακριτές.

Η ίδια, απάντησε σε ερώτηση του παρουσιαστή του ABC News Τζορτζ Στεφανόπουλος σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από την ομάδα έρευνας του Μάλερ. “Ερωτηθήκατε σχετικά από την ομάδα του Ρόμπερτ Μάλερ και από την αρχή υποπτεύθηκαν ότι ίσως ήσασταν πράκτορας των Ρώσων. Από που προέκυψε αυτό;”

Η Μαντζιάντε Παπαδόπουλος απάντησε, “Προέρχομαι η ίδια από ένα πολιτικό υπόβαθρο. Εργάστηκα ως διπλωμάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αρκετά χρόνια κι αυτό μπορούσε να είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλυμμένοι πράκτορες για κατασκοπευτική δράση.”

Η ίδια πρόσθεσε ότι κατανοεί την ανησυχία για τον ρόλο της και για το πως συνδέεται με τον σύζυγό της, αλλά αρνήθηκε ότι έχει κάποιες σχέσεις με την Ρωσία.

“Φυσικά, η διασύνδεση αυτή θα μπορούσε να είναι ύποπτη. Πάντοτε δήλωνα ότι σέβομαι το ενδιαφέρον του Μάλερ για το προφίλ μου, επειδή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το γεγονός ότι παντρεύτηκα τον Τζορτζ Παπαδόπουλος εν μέσω αυτής της καταιγίδας,” απάντησε χαρακτηριστικά η Μαντζιάντε Παπαδόπουλος.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάρτιο, ενώ συναντήθηκαν μέσω του Τζόζεφ Μιφσάντ ενός μυστηριώδους καθηγητή από την Μάλτα, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, που προσπάθησε στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας (2016) να συστήσει τον Παπαδόπουλο σε ανθρώπους που συνδέονται με την Ρωσία.

Ο Στεφανόπουλος ρώτησε το ζευγάρι σχετικά με μία μήνυση της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Μιφσάντ μπορεί να είναι νεκρός. Η DNC έχει μηνύσει την Ρωσία, την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά και τα WikiLeaks για την εμπλοκή τους στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, δήλωσε στην διάρκεια κατάθεσης δικαστικών εγγράφων την Παρασκευή ότι οι κατηγορούμενοι έχουν ενημερωθεί για την μήνυση, “με εξαίρεση τον Μιφσάντ (που αγνοείται και ίσως είναι άρρωστος) σύμφωνα με το Bloomberg.

“Γνωρίζετε τίποτα γι’ αυτό;” “Όπως γνωρίζετε ο ίδιος αγνοείται και είναι αυτό πιθανό;” ρώτησε ο Στεφανόπουλος. “Είναι πιθανό, ναι,” απάντησε η Μαντζιάντε Παπαδόπουλος. Ο σύζυγος της απάντησε, “Δεν έχω ιδέα Τζορτζ. Αλλά είναι πιθανό.”

Ο Παπαδόπουλος είπε ότι ακόμη και η οικογένειά του είχε υποψίες για την ρομαντική σχέση που είχε και υποπτευόταν την σύζυγό του, για κατάσκοπο της Ρωσίας.

“Νομίζω ο καθένας ήταν λίγο παρανοϊκός στην διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Και ναι, όπως ξέρετε, νομίζω ότι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να είναι πράκτορας των Ρώσων. Φυσικά, ποτέ δεν πίστεψα κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι η κάθε όμορφη ξανθιά γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να είναι πράκτορας των Ρώσων. Ξέρετε, υπάρχουν κι αρκετές ξανθές γυναίκες από την Ιταλία,” απάντησε ο Παπαδόπουλος.

Οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου από την εκπομπή “This Week” ήταν οι πρώτες που έκανε από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ημερών, ενώ για ένα χρόνο θα είναι ελεύθερος υπό την εποπτεία των αρχών. Παράλληλα, θα εκτίσει ποινή 200 ωρών κοινωνικού έργου, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 9.500 δολαρίων. Ο ίδιος, είχε παραδεχτεί την ενοχή τον περασμένο Οκτώβριο για ψευδορκία σε πράκτορες του FBI μετά τις σχέσεις που είχε με έναν Ρώσο, αλλά και τον καθηγητή από την Μάλτα.

Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του από τον δικαστή, ο Παπαδόπουλος έφυγε από τα έδρανα του κατηγορούμενου για να αγκαλιάσει την σύζυγό του. Η ίδια, είναι ασκούμενη δικηγόρος και εξελίχθηκε στην δημόσια εκπρόσωπό του κατά τους μήνες που ακολούθησαν από την σύλληψή του, μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.

Παρά το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος πρέπει να φυλακιστεί για δύο εβδομάδες, ο ίδιος προσπαθεί να ξεπεράσει τα όσα βίωσε, προγραμματίζοντας να μετακινηθεί στην Καλιφόρνια και να αρχίσει μία νέα ζωή, υποστηρίζοντας την καριέρα της συζύγου του ως ηθοποιού.

Ωστόσο, μπορεί να μην έχει τελειώσει με τις έρευνες που θα τον οδηγήσουν έστω και σύντομο χρονικό διάστημα στην φυλακή.

Ο Γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ από την Βιρτζίνια, που είναι υψηλόβαθμο μέλος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα του 2016, δήλωσε την Παρασκευή πως πιστεύει ότι ο Παπαδόπουλος θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η επιτροπή.

Πηγή: ABC News/ΑΠΕ-ΜΠΕ