Τι μπορείς να κερδίσεις από τη συμμετοχή σου στο ReTech Innovation Challenge;

Τι μπορείς να κερδίσεις από τη συμμετοχή σου στο ReTech Innovation Challenge;

Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας μέσα από τα μάτια των αξιολογητών του. Επενδυτές, άνθρωποι της αγοράς, στελέχη επιχειρήσεων απαντούν στο τι ψάχνουν από τις ομάδες.

Ο κόσμος του retail μετασχηματίζεται. Νέες τεχνολογίες, ψηφιακά εργαλεία, πελατοκεντρικές πρωτοβουλίες και συστηματοποίηση των μεθόδων προώθησης και οργάνωσης του λιανεμπορίου, είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που αλλάζουν τον τρόπο, με τον οποίο τα brands και οι επιχειρήσεις αναδιοργανώνουν τις δομικές τους λειτουργίες και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους.

Το ReTech Innovation Challenge που φιλοξενεί και εγκαινιάζει η Lamda Development, με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors – Game Changers, έχει έναν βασικό στόχο: να αναδείξει και να ξεχωρίσει καινοτόμες προτάσεις που μπορούν να κάνουν «disrupt» στην αγορά του retail, να προτείνουν νέες λύσεις και να προσφέρουν μια διαφορετική και ενισχυμένη εμπειρία στους καταναλωτές.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ιστοσελίδα ReTech Innovation. Στη συνέχεια, οι προτάσεις αυτές θα περάσουν στα χέρια μιας καταξιωμένης ομάδας αξιολογητών, οι οποίοι θα ξεχωρίσουν τις ιδέες που θα φτάσουν στην τελική ευθεία του μεγάλου διαγωνισμού. Οι δέκα φιναλίστ θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα σε ένα μεγάλο event που θα φιλοξενηθεί στο The Mall Athens στις 21 Φεβρουάριου, ενώ πριν τον τελικό θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις ιδέες τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, ερχόμενοι σε επαφή με χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και πραγματικά case studies από την αγορά του Retail.

Παράλληλα ένα ειδικό mentorship program έχει σχεδιαστεί για τις όλες ομάδες, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον παγκόσμιο τελικό του Creative Business Cup στην Κοπεγχάγη.

Τι ψάχνουν όμως οι αξιολογητές των προτάσεων των ομάδων; Τι πρέπει να έχει μια ιδέα για να τους κερδίσει; Γιατί πρέπει να συμμετέχεις στον διαγωνισμό;

Οι απαντήσεις τους είναι διαφωτιστικές.

Άκης Τσαρούχης – Enterprise Business Development, Vodafone Greece

Το βασικό κίνητρο που είχα για την συμμετοχή μου στο ReTech Innovation Challenge ήταν προσωπικό: τόσο λόγο δουλειάς, αλλά και προσωπικών αναζητήσεων, είμαι «εθισμένος» στο να ακούω νέες προτάσεις και να ανακαλύπτω καθημερινά πόσες φρέσκες και απίθανες ιδέες υπάρχουν εκεί έξω. Το να συμβάλλω και εγώ με τον τρόπο μου στο να εξελιχθεί μια τέτοια ιδέα ή το να παρακινηθούν και άλλοι να σκεφτούν κάτι καινοτόμο μέσα από όλη αυτή τη δράση, είναι ακόμη ένας λόγος.

Η συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι κάτι που μπορεί να τους αλλάξει όλη την πορεία προς το καλύτερο. Ακόμα και να μην διακριθούν, θα δοκιμάσουν την ιδέα τους, και θα πάρουν σημαντικό feedback, που μπορεί να τους βοηθήσουν να αποφύγουν κακοτοπιές. Παράλληλα θα λάβουν καθοδήγηση και θα βρεθούν σε ένα περιβάλλον με άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις που σίγουρα θα έχουν ήδη λύσει ένα πρόβλημα, στο οποίο οι ίδιες ίσως να μην έχουν σκοντάψει ακόμα. Τέλος, η δημοσιότητα που θα πάρουν και μόνο είναι παραπάνω από βασική για το ξεκίνημα τους.

Inbal Shenfeld – Angel Investor & COO Doya Medical, Israel

Πιστεύω πραγματικά ότι ο κλάδος του retail βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο για να επιβιώσει πρέπει να εξελιχθεί. Κι όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη για καινοτομία, βρίσκονται μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες τις οποίες, ως Angel Investor, θέλω να δω.
Ως ιδρυτής startup κι εγώ, αντιλαμβάνομαι την ισχύ που περιέχει ο συνδυασμός της startup καινοτομίας και μιας επιχειρηματικής ευκαιρίας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι το ReTech Innovation Challenge προσφέρει την ευκαιρία να αποδειχθεί στην πράξη ο συνδυασμός αυτός μέσω μιας γρήγορης και ιδιαίτερα αποδοτικής διαδικασίας.

Αλέξανδρος Νούσιας – Country Director of Envolve Entrepreneurship in Greece

Το όραμα του ReTech Innovation Challenge να «χτίσει» ένα δίκτυο ιδεών και λύσεων, αξιοποιώντας την καινοτομία, με σκοπό το μετασχηματισμό της αγοράς του retail, είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που τράβηξε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή.

Η συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων σε ένα διαγωνισμό, ανεξαρτήτως επάθλου, είναι ιδιαίτερα σημαντική για διάφορους λόγους. Εκτός από τη χρηματική υποστήριξη προς τους νικητές, που φυσικά θα βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες στο εγχείρημά τους, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν να κερδίσουν από την ίδια τη διαδικασία της αίτησης και της αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από πραγματικούς εκπροσώπους της αγοράς, επιχειρηματίες, επενδυτές, ακαδημαϊκούς κ.ά. Όλοι οι παραπάνω θα δώσουν ένα ουσιαστικό και χρήσιμο feedback στον συμμετέχοντα που μπορεί να τον βοηθήσει στην εξέλιξη της ιδέας του. Ακόμη, όσοι καταφέρουν να είναι μεταξύ των φιναλίστ, θα έχουν μία πολύ σημαντική ευκαιρία προβολή της πρότασής τους στο The Mall Athens αλλά και αλληλεπίδρασης με το κοινό, καθώς επίσης θα επωφεληθούν από υπηρεσίες mentoring και coaching, κάτι που θα τους βοηθήσει να χτίσουν μία ακόμα πιο δυνατή ομάδα αλλά και να μετασχηματίσουν την πρότασή τους σε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Απόστολος Αποστολάκης – Partner Venture Friends

Το Retech Innovation Challenge απoτελεί μια ευκαιρία για ιδρυτές με ενδιαφέρον στο retail commerce να λάβουν πλούσιο feedback για την ιδέα τους, αλλά και να γνωρίσουν άτομα στο χώρο που θα τους είναι χρήσιμα στο μέλλον στη δημιουργία μιας startup. Τόσο προσωπικά όσο και ως VentureFriends μας ενδιαφέρουν πολύ τα startups που μετεξελίσσουν το λιανικό εμπόριο. Αυτό φαίνεται και από το ότι έχουμε κάνει αρκετές επενδύσεις σε ανάλογα startups όπως το weengs, το flashchat ή το instashop τα οποία βοηθάνε το παραδοσιακό λιανικό εμπόριο να κάνει ευκολότερα τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό.

 Ο μεγάλος διαγωνισμός ReTech Innovation Challenge βρίσκεται σε εξέλιξη.Δήλωσε ΤΩΡΑ συμμετοχή μέχρι αυτή τη Δευτέρα 03/12!