Τη Δευτέρα «κληρώνει» για την ΚΟ του Καμμένου – Συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

Τη Δευτέρα «κληρώνει» για την ΚΟ του Καμμένου – Συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

Ο πρόεδρος την ΑΝΕΛ συνεχίζει να «πυροβολεί» συνεχώς, στοχεύοντας ακόμη και τον πρωθυπουργό. 

Το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, στις 2 ώρα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο «Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής “Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής – Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν”».

Η πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια».

Η πρόσκληση τυπικά δεν αφορά το θέμα της αλλαγής των όσων ισχύουν για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ενδεχομένως να διατυπωθεί από τον Νίκο Βούτση και συγκεκριμένη πρόταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα την Πέμπτη, είπε μεταξύ άλλων:

«H πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται ΚΟ κομμάτων τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Και δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης».

“Πρέπει το θέμα να συζητηθεί» πρόσθεσε.

Η δήλωσή του αυτή πυροδότησε νέα σενάρια σχετικά μια πιθανή αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ή διαφορετικής ερμηνείας του επίμαχου άρθρου 15. Ωστόσο μέχρι στιγμής η βουλή κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Δεν παραιτήθηκε …ακόμη ο Παπαχρηστόπουλος

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να διατηρήσει την έδρα του για 4-5 μέρες ακόμη, καθώς μέσα στην βδομαδα θα ψηφιστεί το πρωτόκολλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι αμέσως μετά θα παραιτηθεί.

ΝΔ: Πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος ο Αλέξης Τσίπρας

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ότι «ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι», προσθέτει η ΝΔ

Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη πλούσιο παρασκήνιο γύρω από τη διάλυση ή μη της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, λόγω της επικείμενης παραίτησης Παπαχριστόπουλου, ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» συνεχώς, στοχεύοντας ακόμη και τον πρωθυπουργό.

«Οι ΑΝΕΛ δεν θελουμε χάρη από κανένα, θελουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗ…», έγραψε στο Twitter ο πρώην υπουργός Άμυνας.