Τι δηλώνουν Στουρνάρας, Σαμαράς και Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

Τι δηλώνουν Στουρνάρας, Σαμαράς και Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

Κάνουν λόγο για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και λαθρεμπόριο λάσπης σχετικά με τη στοιχοποίησή τους στην υπόθεση Novartis. 

Μέσα από δηλώσεις και άρθρα τους στον Τύπο, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας, αντεπιτίθενται στην στοχοποίησή τους σχετικά με την υπόθεση Novartis και κάνουν λόγο για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και λαθρεμπόριο λάσπης.

«Να ξέρουν οι συκοφάντες ότι θα τους πάω μέχρι τέλους» προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη στοχοποίησή του στην υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευθέως συνδέει με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες».

«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μια βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί,θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους!» επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς. «Εγώ ξέρω ότι είμαι καθαρός και αθώος. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» αναφέρει και προσφέρει αναφερόμενος στη μήνυση που έχει προαναγγείλλει ότι θα καταθέσει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα: «Η σημερινή Βουλή δεν θα τον παραπέμψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε…».

«Όλοι όσοι επιθυμούν “φυγή προς τα μπρος” για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κος Τσίπρας», διαμηνύει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Βενιζέλος «Θα βγουν οι κουκούλες»

Το μήνυμα ότι «θα βγουν οι κουκούλες, η κοινωνία δεν τσιμπάει» στέλνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ότι «η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει».

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών» και κάνει λόγο για «λαθρεμπόριο λάσπης».

Στουρνάρας: Οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίαση

Σε άρθρο του στα «Νεα» ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί «να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες».

«Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων», γράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και επισημαίνει ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. «Η Novartis βεβαίωσε και δεν εξαιρέθηκε από αυτό», σημειώνει.

Συμπεραίνει επίσης ότι πρόκειται για μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια.