Τι έταξε ο Αλέξης Τσίπρας στους συμβασιούχους της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τι έταξε ο Αλέξης Τσίπρας στους συμβασιούχους της ΠΟΕ – ΟΤΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΠΟΕ – ΟΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Κατάργηση ορίου ηλικίας για τις μόνιμες προσλήψεις πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην καθαριότητα κράτησε περίπου μια ώρα. Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι τέθηκαν νέες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, μίλησε για «πολύ καλή συνάντηση», και ανανέωσε το ραντεβού των αποφάσεων της ομοσπονδίας για την επόμενη ώρα οπότε και θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι ήταν προφανώς πολύ καλύτερη η συνάντηση σε σχέση με το συγκρουσιακό κλίμα που επικράτησε χθες με τον Π. Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρότεινε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ την κατάργηση του ορίου ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή τροπολογία του Π. Σκουρλέτη προέβλεπε απλώς την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 45 στα 50 έτη. Ο αριθμός των προσλήψεων βάσει του διαγωνισμού, είναι κατ’αρχήν 2.500.

Από εκεί και έπειτα, τον ακριβή αριθμό θα τον προσδιορίσουν οι Δήμοι βάσει των αναγκών τους.