Τι «γυρεύει» η Ιβάνκα Τραμπ στην Παγκόσμια Τράπεζα

Τι «γυρεύει» η Ιβάνκα Τραμπ στην Παγκόσμια Τράπεζα
Photo:

Ο πρόεδρος της Τράπεζας χαρακτήρισε την Ιβάνκα Τραμπ «κινητήριο δύναμη» της νέας πρωτοβουλίας, που έχει λάβει μέχρι στιγμής δωρεά 350 εκατ. δολαρίων.

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του Αμερικανού προέδρου, συμμετείχε χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον στην προώθηση ενός Ταμείου που ίδρυσε η Παγκόσμια Τράπεζα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η πρωτοβουλία αυτή, με την επονομασία «Women Entrepreneurs Finance Initiative» (We-Fi), έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε κεφάλαια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η πλήρης απελευθέρωση των ικανοτήτων των γυναικών στην οικονομία μας θα δημιουργήσει τεράστια πλούτη, αλλά θα φέρει επίσης και την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία σε πολλές περιοχές που το έχουν ανάγκη», δήλωσε η Ιβάνκα Τραμπ.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες υποφέρουν από την έλλειψη χρηματοδότησης ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, είτε επειδή δεν είναι σε θέση να δανειστούν, είτε επειδή λαμβάνουν πολύ ακριβά δάνεια ή βραχυπρόθεσμα, εξήγησε η Ιβάνκα Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ χαρακτήρισε την Ιβάνκα Τραμπ «κινητήριο δύναμη» της νέας αυτής πρωτοβουλίας, που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεσμεύσεις για τη δωρεά 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου παρουσίασε αυτή την πρωτοβουλία, που έχει τη στήριξη της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο.