Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τα αντισταθμιστικά μέτρα

Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τα αντισταθμιστικά μέτρα
EPA/THIERRY MONASSE

Τι δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του NEWS247 μετά το πρόσφατο Eurogroup για την Ελλάδα.

Η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει θετικά τις παραμέτρους της συμφωνίας στο Eurogroup που αφορούν στα εργασιακά, καθώς και τα αντισταθμιστικά μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του NEWS247.

Μάλιστα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το πάγωμα του ποσοστού ομαδικών απολύσεων αντιμετωπίζει θετικά και σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ένας στους δύο εκτιμά ότι η συμφωνία έπρεπε να κλείσει τώρα και τέσσερις στους δέκα πιστεύουν πως και με κυβέρνηση ΝΔ η συμφωνία θα έκλεινε με τα ίδια αποτελέσματα.

Ενδιαφέρον είναι πως περίπου έξι στους δέκα δηλώνουν ότι έχουν ακούσει/διαβάσει ότι ολοκληρώθηκε η πολιτική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα εκφράζουν άγνοια.

Πιο αναλυτικά, το 48% πιστεύει ότι η συμφωνία έπρεπε να κλείσει τώρα, ενώ το 18% δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει ώστε να επιτύχει καλύτερη συμφωνία. Το 34% επιλέγει σε αυτό το ερώτημα το “Δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Στο ερώτημα “Το ότι η συμφωνία προβλέπει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων από 1/1/2018 είναι ένα αποτέλεσμα θετικό, μάλλον θετικό, μάλλον αρνητικό ή αρνητικό;” το 29% απαντά θετικό, το 18% μάλλον θετικό, το 9% ούτε θετικό ούτε αρνητικό, το 6% μάλλον αρνητικό, το 18% αρνητικό και το 20% δηλώνει “Δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr