Τι είδε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Τι είδε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Τα περίπτερα που επισκέφτηκε, οι φορείς που συνομίλησε και η σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Περίπτερα στον χώρο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τα εγκαίνια και την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς.

Πρώτη στάση του κ. Σαμαρά ήταν στην «Έκθεση Κειμηλίων Απελευθέρωσης» της περιόδου 1912 – ’13, στο περίπτερο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, όπου ξεναγήθηκε από τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τού χάρισε το βιβλίο, με τίτλο «Εμείς οι Έλληνες», τού Ν. Μέρτζου.

Σαμαράς: «Το 2014 η Ελλάδα θα ανακάμψει»

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το περίπτερο της Βικτώριας Αυστραλίας, όπου τον υποδέχτηκαν μέλη του κοινοβουλίου της Βικτώριας και τού δώρισαν έναν δίσκο με το έμβλημα της πολιτείας. Στο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, τον ενημέρωσε για την παρουσία του υπουργείου στην 78η ΔΕΘ και τού έδειξε έντυπα με στοιχεία για την πρόοδο του ΕΣΠΑ και των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα»

Αργότερα ο πρωθυπουργός προήδρευσε σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης (Δικηγορικός, Ιατρικός, Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΓΕΩΤΕΕ/ΤΚΜ, κ.α.), στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία μελών της κυβέρνησης. Σε ερώτηση δημοσιογράφων πώς πήγε η σύσκεψη, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Πολύ καλά και με θέματα ουσίας».