Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Μικροί και μεγάλοι γιορτάζουν τα Κούλουμα, με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού να ξεχωρίζει μεταξύ των δραστηριοτήτων, στον Ιππόδρομο Αθηνών, στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου Αττικής, Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018. Η εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρκόπουλου, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα στον Ιππόδρομο Αθηνών, ο οποίος μετατράπηκε σε ένα μοναδικό πάρκο ψυχαγωγίας και οι επισκέπτες απόλαυσαν, δωρεάν, μια σειρά μοναδικών δράσεων, πέταγμα χαρταετού, λαγάνες, φασολάδα και νηστίσιμους μεζέδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ήλιος και ζέστη αναμένεται σε όλη τη χώρα. Πού θα φτάσει η θερμοκρασία.

 

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, ευνοώντας τις μετακινήσεις, τις εορταστικές εκδηλώσεις και το πέταγμα του χαρταετού, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το Σάββατο 9 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα είναι οι λίγες -κατά κανόνα- νεφώσεις και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κατά τόπους θα φτάσουν τους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, κυρίως, διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και είναι πολύ πιθανό την Τρίτη 12 Μαρτίου να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία.

Ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται το Σάββατο 9 Μαρτίου. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 8 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλός και διαυγής καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.