Τι κρατάμε από τη φετινή απονομή των βραβείων Emmy

Τι κρατάμε από τη φετινή απονομή των βραβείων Emmy
epa06211711 Julia Louis-Dreyfus, winner of the awards for Outstanding Comedy Series and Outstanding Lead Actress in a Comedy Series for 'Veep,' poses in the press room during the 69th annual Primetime Emmy Awards ceremony held at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, USA, 17 September 2017. The Primetime Emmys celebrate excellence in national primetime television programming. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εντυπωσιακές παρουσίες, οι ακρότητες και τα παρατράγουδα της διοργάνωσης.

Ο παρουσιαστής της 69ης τελετής απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Emmy και κωμικός Στίβεν Κολμπέρ άνοιξε τη βραδιά τραγουδώντας σαν να βρίσκεται σε μιούζικ-χολ… “όλα είναι καλύτερα στην τηλεόραση (…) όταν ο κόσμος είναι τρομακτικός” και τολμώντας κάποιες χορευτικές φιγούρες.

“Τι χρονιά για την τηλεόραση! Υπήρχαν περισσότερες από 400 εκπομπές, κανείς δεν θα μπορούσε να παρακολουθεί τόσο τηλεόραση όσο ο πρόεδρος” Ντόναλντ Τραμπ, αστειεύτηκε ο οικοδεσπότης της βραδιάς που συνηθίζει να στρέφει τα σατιρικά του βέλη εναντίον του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Η εκπομπή Saturday Night Live κέρδισε εννιά βραβεία Emmy, κυρίως για τα κωμικά σκετς της με θέμα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίσταση

Παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο της καλύτερης δραματικής σειράς για το “The Handmaid’s Tale” (Hulu), διασκευή του μυθιστορήματος της Μάργκαρετ ‘Ατγουντ “Ιστορία της πορφυρής δούλης”, που αναφέρεται σε μια Αμερική η οποία βρίσκεται στα χέρια μιας απολυταρχικής κλίκας, ο σεναριογράφος και παραγωγός Μπρους Μίλερ προέτρεψε τους συμπατριώτες του όλοι μαζί “να αρχίσουμε δουλειά, έχουμε πολλά πράγματα να καταπολεμήσουμε”.

Μπιπ-Μπιπ…

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος, που βραβεύτηκε για τη δυναμική της ερμηνεία υποδυόμενη μια φυλακισμένη φονταμενταλιστικής χριστιανικής αίρεσης που την είχε σκλάβα του σεξ λογοκρίθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμετάδοσης εξαιτίας μιας βλασφημίας (“fuck”) που της ξέφυγε δύο φορές παραλαμβάνοντας το πρώτο της Emmy έπειτα από 9 υποψηφιότητες.

Περούκα-προφυλακτικό

Ο Αλεκ Μπάλντουιν βραβεύτηκε με Emmy για την εξαιρετική τέχνη του να μιμείται τον πρόεδρο Τραμπ στην εκπομπή “SNL”. Ο ηθοποιός απηύθυνε χαιρετισμό στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο λέγοντας “αυτό είναι δικό σας Emmy”, μιας που ο μεγιστάνας των ακινήτων και νυν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν επανειλημμένα υποψήφιος στα τηλεοπτικά αυτά βραβεία για την εκπομπή τηλεριάλιτι “The Apprentice”, ουδέποτε όμως απέσπασε ένα από αυτά.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι αφότου ο ίδιος απέκτησε τρία παιδιά μέσα σε τρία χρόνια, η γυναίκα του δεν έμεινε έγκυος πέρυσι και αστειεύτηκε: “Όταν φοράς πορτοκαλί περούκα, όπως το χρώμα των μαλλιών του μεγιστάνα των ακινήτων, αυτό λειτουργεί ως αντισύλληψη”.

Ύπουλη αρρώστια

Η σταρ του Χόλιγουντ Νικόλ Κίντμαν μίλησε για την “περίπλοκη και ύπουλη αρρώστια” της ενδοικογενειακής βίας παραλαμβάνοντας το βραβείο για την ερμηνεία της στο “Big Little Lies” όπου υποδύεται μια πολύ όμορφη γυναίκα που στην πραγματικότητα ξυλοκοπείται άγρια από τον σύζυγό της.

Πού είναι οι γυναίκες;

Η Ριζ Γουίδερσπουν και η Νικόλ Κίντμαν που υπογράφουν τη συμπαραγωγή του “Big Little Lies” χαιρέτισαν μια “απίστευτη χρονιά για τις γυναίκες στην τηλεόραση” αλλά υπογράμμισαν ότι η συνεργασία τους γεννήθηκε από μια κοινή απογοήτευση: ότι σπάνια δίνονται ωραίοι ρόλοι στις γυναίκες, κυρίως όταν αυτές έχουν περάσει τα 40. “Τώρα λοιπόν, περισσότεροι δυνατοί ρόλοι για τις γυναίκες”, δήλωσε η Κίντμαν.

Ρεκόρ για την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους

Η σταρ της σατιρικής σειράς “Veep” Τζούλια Λούις-Ντρέιφους κέρδισε για έκτη συνεχή χρονιά το Emmy καλύτερου α΄γυναικείου ρόλου σε σειρά/κωμωδία, για την ερμηνεία της στον ίδιο ρόλο, αυτόν της Σελίνα Μέγιερ, μιας πολιτικού χωρίς ηθικούς φραγμούς. Ένα ρεκόρ στην ιστορία των βραβείων που είναι τα σημαντικότερα της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας.