Τι κρατούν οι ελληνικές επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο CES2016 και τη Silicon Valley

Τι κρατούν οι ελληνικές επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο CES2016 και τη Silicon Valley

Τις νέες τεχνολογικές τους επιδόσεις παρουσίασαν ενώπιον πολλών ανθρώπων του χώρου από όλο τον κόσμο οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών.

Ικανοποιημένες δηλώνουν οι εταιρείες που συμμετείχαν στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από το mi-Cluster και το Enterprise Greece, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων, την CES2016 στο Λας Βέγκας, καθώς και σε τριήμερο roadshow στη Silicon Valley.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές εταιρείες της αποστολής, Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo και εκπρόσωποι του Corallia, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ENEBH) και του Enterprise Greece έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 150 διμερείς συναντήσεις (Β2Β meetings) με υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών κολοσσών όπως Intel, LGE, Atmel, Marvel, Qualcomm, Huawei, Samsung, δημιουργώντας πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 170.000 επισκέπτες και συμμετείχαν συνολικά 3.800 εκθέτες και 6.000 εκπρόσωποι τύπου.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν επαγγελματίες, εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things. Μετά το πέρας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε τριήμερο roadshow στo Silicon Valley στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge, που περιελάμβανε σεμινάρια, εκπαίδευση στελεχών, δικτύωση καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από εκπροσώπους εταιρειών του Silicon Valley, του κορυφαίου οικοσυστήματος τεχνολογίας παγκοσμίως.

Αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, στην οποία όλα τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους σε επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη του Silicon Valley. Η αποστολή επισκέφτηκε, επίσης, το Κέντρο Καινοτομίας της Samsung, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματά τους σε στελέχη του επενδυτικού τμήματος. Το roadshow ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση ημερίδας στο Stanford University, με κύριο θέμα συζήτησης το επιτυχημένο μοντέλο παραγωγής καινοτομίας και διασύνδεσης πανεπιστημίου και βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, δήλωσε: «Το Enterprise Greece, o αρμόδιος εθνικός φορέας για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, στο πλαίσιο του έργου του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, διοργάνωσε σε συνεργασία με το mi-cluster την Εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2016 και στη συνέχεια την επιχειρηματική αποστολή στη Silicon Valley με απόλυτη επιτυχία. Ο κλάδος της τεχνολογίας καθώς και ο κλάδος του αγροτοδιατροφικού τομέα αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Enterprise Greece για το 2016. Άλλωστε η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 7,83% το 2015 σε σχέση με το 2014, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, αποτελεί ένα θετικό δείγμα των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Μία αύξηση που αποτυπώνεται σε όλους τους κλάδους από τα τρόφιμα μέχρι τα βιομηχανικά υλικά».

Ο καθηγητής Βασίλης Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του mi-Cluster, είπε πως «ο στόχος της αποστολής επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, με την ενίσχυση εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών, την ανταλλαγή γνώσης αλλά και την ανάδειξη του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα».

Ο Κώστας Μεϊμέτης, πρόεδρος της ΕΝΕΒΗ, είπε από πλευράς του πως «η παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος μικροηλεκτρονικής σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα του κλάδου όπως η CES, είναι ιδιαίτερα σημαντική», ενώ ο mi-Cluster Manager Δημήτρης Παπαηλιού, ανέφερε πως «σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ανάλογες δράσεις και διεθνείς αποστολές προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο Marco Marinucci, CEO of Mind The Bridge, ανέφερε πως «η υψηλή ποιότητα των εταιρειών που συμμετείχαν στην αποστολή δείχνει ότι το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Ελλάδα είναι ζωντανό, ανταγωνιστικό και ικανό να δημιουργήσει επιχειρήσεις υψηλών δυνατοτήτων».