Τι να κάνετε μετά από μια πιεστική ημέρα

Τι να κάνετε μετά από μια πιεστική ημέρα
Student in a library surrounded by piles of books

Το μυαλό σας χρειάζεται ένα διάλειμμα. 

Οι εργαζόμενοι σήμερα δουλεύουν ατελείωτες ώρες αφήνοντας ελάχιστο προσωπικό χρόνο. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: Πώς μπορείς να αποφύγει κάποιος την επαγγελματική εξουθένωση; Την απάντηση δίνει ο Rod Drury, CEO της Xero.

Το να ηγείσαι μιας εταιρείας με πελάτες σε πάνω από 180 χώρες, σε τέσσερις ηπείρους, και με πολλαπλές χρονικές ζώνες, μπορεί εύκολα να γίνει εξαντλητικό. Και μια εξάντληση που διαρκεί πάρα πολύ καιρό, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε επαγγελματική εξουθένωση. Υπάρχουν, όμως, προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Στην πραγματικότητα, το να εργάζεστε υπερβολικές ώρες σε τέτοιο σημείο επαγγελματικής εξουθένωση μπορεί να γίνει αντιπαραγωγικό και μπορεί να σας βάλει σε έναν φαύλο κύκλο του στρες.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθένωση; Πιστεύω ότι η άσκηση είναι το κλειδί.

Η άσκηση δίνει στο μυαλό σας το χρόνο που χρειάζεται για να επεξεργαστεί υποσυνείδητα τα προβλήματα. Ο συνδυασμός του φρέσκου αέρα, της φύσης, της αδρεναλίνης, και της ανάγκης να είσαι παρών, σας επαναφέρει πίσω στη γη. Αν έχω κάποιο πρόβλημα, ασκούμαι και συνήθως μπορώ να βρω μια λύση μέχρι το τέλος της προπόνηση μου. Στην Xero, ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους μας να παραμείνουν υγιείς μέσω οργανώνοντας τακτικά μαθήματα γιόγκα στα γραφεία μας και τονίζοντας τη σημασία των διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας εργασίας.

Στην πραγματικότητα, η αγορά υγείας και ευεξίας είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και στη Xero συνεργαζόμαστε με την πλατφόρμα, MINDBODY, για να είναι ευκολότερο για τις μικρές επιχειρήσεις, όπως τα στούντιο γιόγκα, να προσφέρουν τα προγράμματά τους σε επιχειρήσεις.

Όσο πιο απλό είναι για τους εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα οφέλη, τόσο πιο πιθανό είναι να συμμετάσχουν, και, τελικά, να αποφευχθεί η εξουθένωση. Προγράμματα όπως αυτό κάνουν πολύ πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους να πουν πως είναι απασχολημένοι και γι αυτό δεν αθλούνται.

Θυμηθείτε: Η δουλειά θα είναι πάντα εκεί όταν τελειώσετε την προπόνηση σας.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς μπορεί να σας «κάψει» η δουλειά σας