Τρία νέα iPhone αναμένεται να παρουσιάσει η Apple το 2019

Τρία νέα iPhone αναμένεται να παρουσιάσει η Apple το 2019

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα επανέλθει τη φετινή χρονιά, με στόχο να ανατρέψει την κατάσταση στις πωλήσεις.

του Don Reisinger

Παρά το πλήθος δημοσιευμάτων που λένε ότι ίσως υπάρχουν προβλήματα στο τμήμα iPhone της Apple, ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να λανσάρει τρεις νέες συσκευές φέτος, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα στη The Wall Street Journal.

Η Apple θα παρουσιάσει τις συσκευές που θα διαδεχθούν τα περσινά iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές με γνώση των σχεδίων της εταιρείας. Το iPhone XR, το οποίο θεωρείται το λιγότερο δημοφιλές από τα τρία, θα αναβαθμιστεί με ένα μοντέλο που θα συνοδεύεται από την ίδια οθόνη LCD και παρόμοιο σχεδιασμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Apple σκέφτεται να προσθέσει ένα σύστημα κάμερας τριπλού φακού σε ένα από τα μοντέλα που θα παρουσιάσει το 2019, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τη Samsung και άλλες εταιρείες που προσφέρουν ήδη παρεμφερή συστήματα, ανέφεραν οι πηγές της Journal.

Η Apple παρουσίασε τα iPhone για το 2018 τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το iPhone XS είναι ο διάδοχος του iPhone X από το 2017 και διαθέτει οθόνη OLED. Το iPhone XS Max είναι η μεγαλύτερη συσκευή που διέθεσε ποτέ η Apple, με οθόνη 6,5 ιντσών. Τέλος, το iPhone XR είναι το οικονομικό μοντέλο της εταιρείας, με οθόνη LCD.

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση ως προς τη δημοφιλία αυτών των συσκευών. Παρατηρητές του κλάδου έχουν πει ότι οι υψηλότερες τιμές – το iPhone XS ξεκινάει στα 999 δολάρια και το iPhone XS Max στα 1.099 δολάρια – καθήλωσαν τις πωλήσεις και ανάγκασαν την Apple να αναθεωρήσει την παραγωγή προς τα κάτω για να προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση.

Φαίνεται ότι απόφαση της εταιρείας είναι το 2019 να προσφέρει συσκευές με μικρές μόνο αναβαθμίσεις, και η απόφαση αυτή είναι φυσικά αμφιλεγόμενη. Η Apple μοιάζει να κρατά τις μεγάλες αναβαθμίσεις για το 2020.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, του χρόνου η εταιρεία ίσως αποσύρει εντελώς το μοντέλο με την οθόνη LCD και στραφεί ολοκληρωτικά στην τεχνολογία οθόνης OLED, η οποία προσφέρει καλύτερα και φωτεινότερα χρώματα.