Τι οσφραίνεται το κινητό σας;

Τι οσφραίνεται το κινητό σας;

Πώς θα σας φαινόταν αν ένα gadget σας μεταφέρει τις μυρωδιές σπιτικού φαγητού;

Μέχρι σήμερα, αυτό που κάνατε με το κινητό σας ήταν να μοιράζεστε μια φωτογραφία, ένα βίντεο, άντε και να σερφάρετε! Από εδώ και στο εξής, όμως, θα μπορείτε να «στείλετε» και μυρωδιές!

Πώς θα σας φαίνονταν αν ήταν πλέον δυνατό, μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, να στείλετε τη μυρωδιά ενός καλοψημένου χταποδιού στη σχάρα από την παραλία, κατευθείαν στους φίλους σας που δεν μπορούν με τίποτα να φύγουν απ’ το γραφείο; Ή τη μυρωδιά χιλιάδων μπαχαρικών του παζαριού της Καζαμπλάνκα σε μια φίλη που ζει στο Λονδίνο; ‘Η ακόμη – ακόμη να πάρετε λίγη μυρωδιά από το φαγητό της μαμάς, αφού ως φοιτητές έχετε μπουχτίσει στα deliveries;

Όλα αυτά θα είναι πλέον πιθανά με το Ophone! Ένα μικροσκοπικό μοριακό κουτί, που έχει τη μορφή ενός μικρού λευκού πλαισίου, συνδέεται με Bluetooth σε ένα smartphone κι έχει την ικανότητα να μεταφέρει… μυρωδιές!

Και το όνομα αυτού «iPhone 5C»;

Το εν λόγω gadget παρουσιάζεται σε μία Έκθεση Πειραματισμού, που πραγματοποιείται στο Παρίσι και αποτελεί ένα αντικείμενο οσφρητικής επικοινωνίας.

Δημιουργοί του, τρεις άνθρωποι διαφορετικού επαγγελματικού προσανατολισμού: Ο καθηγητής Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, David Edwards, ο απόφοιτος μηχανικός του ΜΙΤ, Eyal Shahara κι ο σχεδιαστής Baptiste Viala.

To μόνο που χρειάζεται το Ophone είναι να κατεβάσετε την κατάλληλη εφαρμογή. Από ‘κεί και πέρα το μαγικό μικρό άσπρο gadget, που περιέχει μόρια κεριού, αρχίζει να θερμαίνεται κι αμέσως απελευθερώνει την απεσταλμένη μυρωδιά.

Η ιδέα είναι εξαιρετική, ενώ για να λειτουργήσει χρειάζεται και οι δύο συμμετέχοντες, πομπός και δέκτης, να έχουν το Ophone, την εφαρμογή του και -βέβαια- smartphones. Μόλις η εφαρμογή τεθεί σε λειτουργία, πλησιάζετε τη μύτη σας κοντά στη σχισμή και η ελαφριά οσμή σας γαργαλάει τα ρουθούνια!

Προς το παρόν, το Ophone είναι σε θέση να αναδημιουργήσει τέσσερις γεύσεις του καφέ: Εσπρέσο, φουντούκι, λάτε και μόκκα.

To Firefox OS εισβάλλει στην αγορά κινητών

Το Ophone  έχει μακρύ δρόμο μπροστά του και πολλά ακόμη να αποδείξει. Οι σχεδιαστές του στοχεύουν στην αναπαραγωγή του 85% των οσμών με μόλις 400 μόρια κεριού εντός του άσπρου αυτού καινοτομικού μικρού κουτιού.

Το Ophone αναμένεται να παρουσιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου του Cambridge που θα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ.

Προς το παρόν, επιδεικνύει τις «μυρωδάτες» του δυνατότητες στο Παρίσι, στο εργαστήριο της Έκθεσης Πειραματισμού, στο πρώτο διαμέρισμα της πόλης στην διεύθυνση: 4 rue de Bouloi, 75001.