Tί πήγε στραβά με την Uber;

Tί πήγε στραβά με την Uber;

Ο γίγαντας μίσθωσης αυτοκινήτων έχασε 1,25 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2016. Τί συνέβη.

O γίγαντας μίσθωσης αυτοκινήτων έχασε 1,27 δισ. δολάρια προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στο θέμα.

«Oι επιδοτήσεις των χορηγών προς την Uber ήταν ο κύριος λόγος των απωλειών αυτών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας, Gautam Gupta στους επενδυτές κατά την τριμηνιαία διάσκεψή τους.

Η Uber, της οποίας οι επενδυτές περιλαμβάνουν τη Goldman Sachs καθώς και τον CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Συνολικά η εταιρεία έχασε περίπου 250 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους και άλλα 750 εκατ. δολάρια το δεύτερο, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ σήμερα η αξία της εκτιμάται στα 69 δισ. δολάρια, έχοντας χάσει επιπλέον δυο δισ. δολάρια το 2015.

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι τα καθαρά έσοδα της Uber αυξήθηκαν κατά περίπου 1,1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους και 960 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι κρατήσεις αυξήθηκαν σε πάνω από πέντε δισ. δολάρια.