Τι πρέπει να πληρώσουμε και τι θα εισπράξουμε έως την Παρασκευή

Τι πρέπει να πληρώσουμε και τι θα εισπράξουμε έως την Παρασκευή

ΕΝΦΙΑ 2018, φόρος εισοδήματος και τέλη κυκλοφορίας 2019 είναι μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν τους φορολογουμένους αυτόν τον μήνα. 

Ο ΕΝΦΙΑ 2018, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας 2019 είναι μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν τους φορολογουμένους και πρέπει να πληρωθούν άμεσα, ώστε να είναι εμπρόθεσμες και να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Και παρόλο που για τα τέλη κυκλοφορίας 2019, υπάρχει ακόμη περιθώριο περίπου ενός μήνα (καθώς η προθεσμία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου), για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2018, απομένει μόνον μία ημέρα, μέχρι αύριο Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου.

Ως προς τα έσοδα που έχουν λαμβάνουν ή έλαβαν αυτή την εβδομάδα οι φορολογούμενο, ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου για τους ασφαλισμένους των περισσότερων Ταμείων, ενώ παράλληλα θα πληρωθούν μια σειρά από κοινωνικά επιδόματα. Τέλος, 1.000 τυχεροί θα έχουν ένα «μπόνους» αν κερδίσουν στη φορολοταρία του Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά – Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΕΝΦΙΑ 2018: Στις 30 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης εξόφλησης της τρίτης δόσης του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Φόρος εισοδήματος: Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το φόρο που τους επιβλήθηκε μετά την εκκαθάριση των φοολογικών δηλώσεων 2018 (για εισοδήματα του 2017).

Τέλος επιτηδεύματος: Περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την δόση του Νοεμβρίου για το και του τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017.

Τι θα εισπράξουμε αυτή την εβδομάδα – Πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων ξεκινά, σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018.

ΚΕΑ Νοεμβρίου: Χτες, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2018. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Επίδομα παιδιού 5η δόση: Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, πλήρωσε ο ΟΠΕΚΑ την 5η δόση από το επίδομα παιδιού 2018 σε 878.290 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

1.000 ευρώ μπόνους σε 1.000 τυχερούς της φορολοταρίας

Σήμερα, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου γίνεται νέα κλήρωση για τη λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ. Η νέα κλήρωση θα αφορά τις συναλλαγές του Οκτωβρίου που γίνονται με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικά.

Από την φορολοταρία θα αναδειχούν 1.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.