Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα της εταιρείας μεταβιβάζονται σε εταιρεία ειδικού σκοπού, εξασφαλίζοντας ενδιάμεση χρηματοδότηση 51,25 εκατ. ευρώ.

 

Ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 51,25 εκατ. ευρώ μέσω της μεταβίβασης των ακινήτων της σε εταιρεία ειδικού σκοπού, φέρεται να εξασφαλίζει η Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενδιάμεση αυτή χρηματοδότηση μετατρέπει τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας σε επενδυτές, εφόσον το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε επί της αρχής προ ημερών θα προχωρήσει σε οριστική συμφωνία.

Οι όροι της παραπάνω συμφωνίας προβλέπουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ανάληψη παροχής χρηματοδότησης 51,25 εκατ. ευρώ από τους ομολογιούχους προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη νέα εταιρεία.

Η τελευταία, ορίζεται ως υπό σύσταση εταιρεία στο νέο σχήμα, όπως και δύο ακόμη εταιρείες, Νέα Επιχείρηση, 100% θυγατρική της Νέας Μητρικής Εταιρείας και η Νέα Εταιρεία Ακινήτων, όπου μεταβιβάζονται ακίνητα της υπό εξυγίανση δραστηριότητας της Folli Folli μεταξύ των οποίων ακίνητα σε Ρουμανία, Άγιο Στέφανο, Σαντορίνη, στο Ψυχικό, το παλιό ΜΙΝΙΟΝ κ.α.