Τι σημαίνει η συνεργασία Walmart- Microsoft για το διαδικτυακό εμπόριο;

Τι σημαίνει η συνεργασία Walmart- Microsoft για το διαδικτυακό εμπόριο;

Η συμφωνία θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να ανταγωνιστούν την Amazon.

Βάσει της πενταετούς συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Τρίτη, η Walmart θα αυξήσει τη χρήση των υπηρεσιών cloud της Microsoft και θα συνεργαστεί με την τεχνολογική εταιρεία στην τεχνητή νοημοσύνη και σε πρότζεκτ εκμάθησης μηχανών.

Η συμφωνία θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να ανταγωνιστούν την Amazon.

Η Walmart πιέζει έντονα την ανανέωση των διαδικτυακών της λειτουργιών προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές της στο διαδίκτυο. Και η χρήση υπηρεσιών cloud είναι ένας από τους τομείς που η Microsoft ανταγωνίζεται την Amazon.

Αν και είναι γνωστή ως ένα διαδικτυακό κατάστημα, η Amazon διαθέτει μια υπηρεσία cloud, της οποίας τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν στα πάνω από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια στο α’ εξάμηνο.

Η Walmart, πέρα από τις υπηρεσίες cloud, θα έχει ακόμα πρόσβαση σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στα καταστήματά της και την τεχνογνωσία της εκμάθησης μηχανών που θα βελτίωνε το σύστημα αποστολών πακέτων.

Ήδη τον προηγούμενο μήνα η Walmart ανακοίνωσε μια νέα προσωποποιημένη υπηρεσία αγορών, που επιτρέπει στους καταναλωτές να παραγγέλνουν προϊόντα μέσω SMS. Από την άλλη, η Microsoft προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει τους εμπόρους για τη δύναμη που διαθέτουν τα δεδομένα και η τεχνολογία, σε όλους τους τομείς, από την καταγραφή αποθέματος μέχρι την μεταφορά των προϊόντων και το διαδικτυακό εμπόριο.

Πηγή: CNN Money