Τη σούπερ αναβαθμισμένη έκδοση του Juke παρουσίασε η Nissan

Τη σούπερ αναβαθμισμένη έκδοση του Juke παρουσίασε η Nissan

Το Juke-R 2.0 μπορεί να αποδίδει ιπποδύναμη 600 ίππων.

Η Nissan πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του Juke-R 2.0, κατά τη διάρκεια του  ετήσιου Goodwood Festival of Speed. όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν ειδικές εκδόσεις γνωστών μοντέλων με αναβαθμισμένα τεχνικά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με έντονο σπορτίφ στυλ. Βασίζεται στο νεότερο μοντέλο που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κινητήρα 2.000 κ.εκ. που έχει αναβαθμιστεί για να αποδίδει ιπποδύναμη 600 ίππων.

Υπάρχουν εκτεταμένες αλλαγές στο σχεδιασμό του, αλλά και πρόσθετες βελτιώσεις τεχνικών τμημάτων για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της ιδιαίτερα υψηλής ισχύος. Ειδικότερα στο τεχνολογικό υπόβαθρο έγιναν επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης, στις αναρτήσεις, στα φρένα και στις ρυθμίσεις του πλαισίου.

Επίσης, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι κατασκευασμένος 100% από ίνες άνθρακα, ενώ είναι και εξ ολοκλήρου ανασχεδιασμένος, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Οι οπές ψύξης έχουν αυξηθεί σε μέγεθος κατά 100%, λόγω της αυξημένης ανάγκης για την ψύξη του κινητήρα, καθώς η ιπποδύναμή του έχει ανεβεί στους 600 ίππους. Ο πίσω προφυλακτήρας έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα και φιλοξενεί τις carbon απολήξεις του διαχύτη.

Εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων έχει γίνει στα φτερά, τους θόλους, τα μαρσπιέ, όπως και στις εισαγωγές του αέρα πάνω στο καπό. Το Juke-R 2.0, πατάει σε νέου σχεδιασμού τροχούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο GT-R. Το χρώμα είναι μαύρο ματ. Επίσης, επιλέχθηκαν φώτα με νέο σχήμα και LED, νέοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας τεχνολογίας LED, χαρακτηριστική μάσκα της Nissan τύπου V μπροστά κ.α. Υπάρχουν και πολλές επιλογές εξατομίκευσης, οι οποίες επιτρέπουν την προσαρμογή του ταχύτατου αυτοκινήτου στις επιθυμίες του αγοραστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ