Αυτό είναι το μέλλον του ακινήτου που κοστίζει 10.000 δολάρια τη μέρα στο Airbnb

Αυτό είναι το μέλλον του ακινήτου που κοστίζει 10.000 δολάρια τη μέρα στο Airbnb

Η έπαυλη Payne στο Σαν Φρανσίσκο έχει εδώ και καιρό κατακτήσει τη διάκριση του πιο ακριβού οικήματος στην πλατφόρμα ενοικίασης.

Η έπαυλη Payne στο Σαν Φρανσίσκο έχει εδώ και καιρό κατακτήσει τη διάκριση του πιο ακριβού οικήματος στην πλατφόρμα Airbnb, με 10.000 δολάρια το βράδυ. Το οίκημα, το οποίο χρονολογείται από το 1881, είναι καταχωρημένο στο Εθνικό Κατάλογο με τα Ιστορικά Μέρη και πρόκειται να γίνει ξενοδοχείο και γαλλικό εστιατόριο.

Αγοράστηκε από τον επιχειρηματία του τουρισμού, Μπέρναρντ Ρόζενσον, ο οποίος κατέχει πολλές ιδιοκτησίες στην Καλιφόρνια, όπως το Mirabelle Inn στο Solvang, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας San Francisco Chronicle του Απριλίου του 2018.

Το κτίριο αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα βικτοριανής εποχής που χτίστηκε πριν από το 1906 στο Σαν Φρανσίσκο. Σχεδόν τα τέσσερα τέταρτα της πόλης, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών αρχοντικών σπιτιών, είχαν καταστραφεί από το σεισμό του 1906 και τις μεταγενέστερες πυρκαγιές που έκαψαν αυτό το τμήμα της πόλης. Με την πάροδο των χρόνων, το οίκημα των δεκατριών υπνοδωματίων έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο, κτίριο γραφείων, γκαλερί τέχνης και άλλα.

Παρέμεινε στην αγορά για αρκετά χρόνια πριν αγοραστεί από τον Ρόζενσον, σε μια τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 12 και 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2014, ξαναμπήκε στην αγορά μετά από ανακαινίσεις ύψους 3 εκατ. δολαρίων από έναν άλλο αγοραστή, που επίσης σχεδίασε αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ανοίξει ένα ξενοδοχείο στο ιστορικό οίκημα, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Business Times.