Το Tile που βρίσκει τα πάντα

Το Tile που βρίσκει τα πάντα

Η θαυματουργή συσκευή που εγγυάται πως δεν θα ξαναχάσετε τα κλειδιά σας. Και οτιδήποτε άλλο.

Ένα μικρό πλαστικό τετραγωνάκι, μεγέθους γραμματοσήμου, που επικοινωνεί με το κινητό σας μέσω Bluetooth είναι η λύση για κάθε χαμένο αντικείμενο στο σπίτι. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός: το τοποθετείτε ή το κρύβετε σε μια τσάντα, στα κλειδιά σας, στο τηλεκοντρόλ, στο πορτοφόλι κ.λπ.

Όταν έρθει η στιγμή του «μα πού έβαλα τέλος πάντων τα κλειδιά μου», ανοίγετε την εφαρμογή στο iPhone ή το iPad και εκείνη σας κατευθύνει στο σημείο όπου βρίσκονται ή ανιχνεύτηκαν τελευταία φορά. Μάλιστα, έχετε και την επιλογή το Tile να σας «φωνάξει» βγάζοντας έναν χαρακτηριστικό ήχο ώστε να το βρείτε ευκολότερα. Η μέγιστη εμβέλειά του είναι 15 μέτρα.

Οι 15 πιο χρήσιμες εφαρμογές για Android

Όμως το πραγματικά ξεχωριστό στοιχείο του είναι πως θα σας κάνει μέλος σε ένα τεράστιο δίκτυο το οποίο θα σας βοηθά να βρείτε πολύ σημαντικότερα πράγματα από το τηλεκοντρόλ. Αν το έχετε τοποθετήσει στο λάπτοπ, στο ποδήλατο ή στο αυτοκίνητό σας και αυτό κλαπεί, τότε όλοι οι ιδιοκτήτες Tile και τα κινητά τους θα ψάχνουν -χωρίς να το ξέρουν- για το χαμένο σας αντικείμενο και όταν το ανιχνεύσουν θα στείλουν κρυφά στη συσκευή σας το ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκε. Ομοίως, αν το δικό σας κινητό βρεθεί κοντά σε ένα Tile που έχει χαρακτηριστεί «χαμένο» από τον ιδιοκτήτη του, θα στείλει τη σχετική ειδοποίηση.

Πέντε φήμες για το μεγάλο γεγονός της Apple

Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει χιλιάδες άνθρωποι σχεδόν παντού να διαθέτουν την εφαρμογή. Αλλά και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει. Οι δημιουργοί του Tile ανέρτησαν τον Ιούνιο την ιδέα τους στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Selfstarter ζητώντας 20.000 δολάρια. Κατέληξαν με 2,6 εκατ. από 50.000 επενδυτές. Εκατοντάδες χιλιάδες Tile αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν από τον φετινό χειμώνα. Και, κρίνοντας από τη δημοσιότητα που έχει πάρει το πρότζεκτ και τις διαφημίσεις που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε τεχνολογικό site, ο στόχος, που είναι η δημιουργία ενός τεράστιου Lost-and-Found, βαίνει ολοταχώς προς το να πραγματοποιηθεί.

Το Tile κοστίζει 18,95 δολάρια το ένα (ή 56 δολάρια τα 4) και είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στην Ελλάδα θα έχει επιτυχία μόνο αν διατεθεί έκδοση αρκετά μικρή για να προσαρμοστεί σε αναπτήρες.