Times: 40 πρώην πρεσβευτές προτρέπουν την Μέι να αναβάλλει το Brexit

Times: 40 πρώην πρεσβευτές προτρέπουν την Μέι να αναβάλλει το Brexit
epa07189036 British Prime Minister Theresa May gives a press conference at the end of European council in Brussels, Belgium, 25 November 2018. The leaders of the 27 remaining EU member countries (EU27) have endorsed the draft Brexit withdrawal agreement and approved the draft political declaration on future EU-UK relations in a special meeting of the European Council on Britain leaving the EU under Article 50. EPA/JULIEN WARNAND

Οι διπλωμάτες θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσει το Brexit προκειμένου να διασαφηνιστεί η μελλοντική σχέση ανάμεσα σε ΗΒ και ΕΕ.

Πάνω από 40 τέως πρεσβευτές του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυναν έκκληση στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αναβάλει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η εφημερίδα The Times χθες Τετάρτη.

Οι διπλωμάτες θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσει το Brexit προκειμένου να διασαφηνιστεί η μελλοντική σχέση ανάμεσα στο ΗΒ και την ΕΕ ή πιθανόν να υπάρξει χρονικό περιθώριο για να οργανωθεί νέο δημοψήφισμα, κατά το δημοσίευμα των Τάιμς.

Εάν η Μέι δεν καταφέρει να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από την 29η Μαρτίου, θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα αναβάλει το Μπρέξιτ ή θα οδηγήσει την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη στο χάος, προχωρώντας στην αποχώρηση άνευ συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.