Την αρχή του τέλους της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης

Την αρχή του τέλους της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης συμμετέχει σε συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας., Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017. O αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για μια «προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας».

 

«Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας», τώρα που «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ κλείνει τον κύκλο της», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι αποτελεί καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να δημιουργήσουν ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παίξει σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση. «Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για σύγκλιση, διατηρώντας, ωστόσο, ο καθένας το δικό του πολιτικό στίγμα», ξεκαθάρισε.

Για τις καταγγελίες του κ. Καμένου για τον κ. Κοτζιά στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη. Εμείς λέμε “όλα στο φως”. Είναι σημαντικό να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς για να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να φανεί ότι όποιοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, τελικά πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους».