Την παραίτηση της θέτει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την παραίτηση της θέτει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην ανακοίνωσή της δηλώνει την «άρνηση να προσέλθει στις αίθουσες υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι:

Το Ε.Κ.Π.Α στο σύνολό του (διδακτικό προσωπικό, λοιπό διδακτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές) δηλώνει τη σταθερή θέση του να λειτουργήσει αμέσως, επιτελώντας την αποστολή του ως Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος υπό συνθήκες ομαλότητας, οι οποίες δυστυχώς δεν υφίστανται στην παρούσα φάση λόγω των διάτρητων από νομικής και ηθικής άποψης αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας (έωλη μοριοδότηση απογραφέντων υπαλλήλων, παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς αργίας και επομένως εκτός Πανεπιστημίου).

• Δηλώνει την άρνηση του διδακτικού προσωπικού να προσέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη από τον υπουργό Παιδείας.

• Τα μέλη της Συγκλήτου, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης και αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: «4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013»

• Ζητεί συνάντηση του πρύτανη και αντιπροσωπείας μελών της Συγκλήτου με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προκειμένου να παρέμβουν, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του.

Αγωγή ενός εκατομμυρίου του Πρύτανη Θ. Πελεγκρίνη
Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ ως ηθική βλάβη, για προσβολή προσωπικότητας, διεκδικεί ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης από τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο.

Ο πρύτανης υποστηρίζει στην αγωγή του ότι τα εναγόμενα μέλη Συμβουλίου του Ιδρύματος τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς σε αυτόν τις ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος, που δεν λειτουργεί λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Απόσυρση της διαθεσιμότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Την απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας, που «ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια σε κατάρρευση», ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι παραιτήσεις «δείχνουν το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια, εξαιτίας της πολιτικά ανεύθυνης και επικίνδυνης στάσης της κυβέρνησης».