Την πρώτη συλλογή ρούχων από ανακυκλωμένο πλαστικό δημιουργεί η Adidas

Την πρώτη συλλογή ρούχων από ανακυκλωμένο πλαστικό δημιουργεί η Adidas

Το 2017 η Adidas με την Parley for the Oceans, δημιούργησαν παπούτσι από ανακυκλωμένο πλαστικό, και φέτος επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Την προηγούμενη χρονιά η Adidas σε συνεργασία με την Parley for the Oceans, πούλησαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο αθλητικά παπούτσια που είχαν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο πλαστικό που συγκεντρώθηκε από τον ωκεανό. Τώρα, οι δυο εταιρείες επιταχύνουν τις περιβαλλοντικές τους προσπάθειες, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βιωσιμότητας, μέρος του οποίου είναι η νέα σειρά ρούχων και παπουτσιών, Parley x Adidas Outdoor.

Η βιωσιμότητα είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες, καθώς τις κάνει να περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και καθησυχάζει τους καταναλωτές ότι οι αγορές τους δεν είναι βλαβερές προς το περιβάλλον. Η Adidas είναι μια από τις λίγες εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς που έχει αφοσιωθεί ενεργά στο να γίνει πιο «πράσινη».

Μια από τις ενέργειές της προς αυτή την κατεύθυνση, ήταν η συνεργασία της με την Parley for the Oceans το 2015. Οι δυο εταιρείες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα αθλητικό παπούτσι που είχε κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από πλαστικά απόβλητα που βρέθηκαν στον ωκεανό και παράνομα δίχτυα βαθέων υδάτων. Το εντυπωσιακό, αυτό, παπούτσι πούλησε το 2017, ένα εκατομμύριο ζευγάρια και τώρα, οι μελλοντικοί στόχοι των εταιρειών είναι ακόμα υψηλότεροι, με τη συνεργασία Parley A.I.R. Strategy.

Τα αρχικά A.I.R. είναι από τις λέξεις avoid (αποφεύγω), intercept (παρεμποδίζω) και redesign (επανασχεδιάζω), που σημαίνουν:

Avoid: Το 2017, η Adidas άλλαξε τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούσε, σε χάρτινες. Αν και το πλαστικό αποτελεί ακόμα μεγάλο μέρος των προϊόντων που φτιάχνει η Adidas, κάνει προσπάθειες να εξαλείψει το καθαρό πλαστικό από τη διαδικασία παραγωγής.

Intercept: Αντί να προμηθεύονται υλικά που έχουν ήδη μολύνει τον ωκεανό, η Parley και η Adidas επέκτειναν τη διαδικασία συλλογής τους, συμπεριλαμβάνοντας τα πλαστικά απόβλητα που βρέθηκαν στις παραθαλάσσιες κοινότητες και στις παραλίες.

Redesign: Η καινοτομία είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού παπουτσιών και αθλητικών ρούχων, αλλά η επίδοση δεν είναι το μόνο πεδίο βελτίωσης στο οποίο στοχεύει η Adidas. Το να προσέχει τα υλικά και τους τρόπους που τα χρησιμοποιεί σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σχεδιασμού, που άλλες εταιρείες ακολουθούν.

Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που έχει γίνει, είναι η επέκταση των προϊόντων που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πλαστικό του ωκεανού- και η νέα συλλογή Parley x Adidas Outdoor είναι το πιο πρόσφατο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.