«Τινάζει τη μπάνκα» η Unilever : Για ποια εταιρεία δίνει ένα δισ. δολάρια cash!

«Τινάζει τη μπάνκα» η Unilever : Για ποια εταιρεία δίνει ένα δισ. δολάρια cash!

H Unilever ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εισέλθει στο «χώρο του ξυραφιού» με την αγορά της Dollar Shave Club.

H Unilever ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εισέλθει στο «χώρο του ξυραφιού» με την αγορά της Dollar Shave Club.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, ωστόσο το Fortune επικαλούμενο πηγές αναφέρει ότι η Unilever θα πληρώσει ένα δισ. δολάρια σε μετρητά προκειμένου να εξαγοράσει την εταιρεία με έχει έδρα τη Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η προσέγγιση προέκυψε από τη Unilever.

Ο ιδρυτής και CEO της Dollar Shave Club, Michael Dubin, θα συνεχίσει να «τρέχει» την εταιρεία, η οποία θα λειτουργεί απευθείας προς τους καταναλωτές ως ανεξάρτητη επιχείρηση. Η εν λόγω εξαγορά θα βοηθήσει τη Dollar Shave να επεκταθεί περαιτέρω και ταχύτερα σε νέες γεωγραφικές περιοχές καθώς και να βελτιώσει τις δυνατότητες διανομής της στις υπάρχουσες αγορές.

«Η DSC δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχής έχοντας δίπλα της μια από τις πιο καινοτόμες και προοδευτικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είναι μέρος της οικογένειάς μας», δήλωσε ο Dubin.

Σημειώνεται ότι η Dollar Shave Club έλαβε πάνω από 160 εκατ. δολάρια από VCs.

Tάσεις:

  • Οι online πωλήσεις της DSC ανήλθαν στα 342 εκατ. δολάρια το 2015, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από ξυραφάκια και λεπίδες.
  • Ο μεγαλύτερος online πωλητής, DSC, διαθέτει τρία εκατ. συνδρομητές, ενώ οι ετήσεις πωλήσεις στις ΗΠΑ αγγίζουν τα 153 εκατ. δολάρια.
  • Η επιτυχία της εταιρείας αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η ευκολία στη χρήση, η τιμής της προσφοράς κα.