Τίτλοι τέλους για το Windows 10 Mobile της Microsoft

Τίτλοι τέλους για το Windows 10 Mobile της Microsoft

Μάλιστα, η εταιρεία προτείνει και συγκεκριμένες συσκευές τηλεφώνων σε όσους θελήσουν να κάνουν έγκαιρα τη μετάβαση.

Από την πρίζα και επισήμως βγάζει τα κινητά που τρέχουν λειτουργικό Windows 10 Mobile η Microsoft. Η διακοπή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2019 και πλέον  εταιρεία συνιστά στους χρήστες του λειτουργικού της να έχουν αποκτήσει ένα Android ή ένα iOS τηλέφωνο μέχρι τότε.

Κατά την επικαιροποίηση στις 14 Ιανουαρίου της ιστοσελίδα της Microsoft στην κατηγορία συνήθεις ερωτήσεις η εταιρεία ανέφερε: «Το τέλος της ημερομηνίας υποστήριξης θα ισχύσει για όλα τα προϊόντα των Windows 10 Mobile, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 Mobile και των Windows 10 Mobile Enterprise. Οι χρήστες των Windows 10 Mobile δεν θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, ενημερώσεις άμεσων επιδιορθώσεων και άλλες τεχνικές ενημερώσεις περιεχομένου από τη Microsoft».

Όπως διευκρινίζεται στην ενότητα «Τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες Windows 10 Mobile»,  οι χρήστες Windows phones «καλό θα ήταν να αποκτήσουν μια συσκευή Android ή iOS μέχρι τότε».

Να σημειωθεί ότι οι χρήστες των κινητών με λειτουργικό Windows 10 σταμάτησαν να λαμβάνουν γενικές ενημερώσεις- εκτός από ενημερώσεις ασφαλείας- ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 με την έκδοση 1709. Ωστόσο η εταιρεία συνέχισε να εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας για τους Windows 10 Mobile χρήστες για περισσότερο από ένα χρόνο.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα με λειτουργικό Microsoft, ωστόσο χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας οι κινητές συσκευές Windows θα είναι εκτεθειμένες σε επιθέσεις ασφαλείας και κακόβουλα λογισμικά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα προσωπικά τους δεδομένα μπορεί εύκολα να βρεθούν σε χέρια κυβερνοεγκληματιών.

Μάλιστα, η Microsoft προτείνει και συγκεκριμένες συσκευές τηλεφώνων σε όσους θελήσουν σύντομα να κάνουν την μετάβαση. Μεταξύ αυτών τα OnePlus 6T, Samsung Galaxy S9 ή Google Pixel 3 καθώς και iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR, και iPhone XS.