Το 21χρονο παιδί-θαύμα του Facebook πηγαίνει στη Google

Το 21χρονο παιδί-θαύμα του Facebook πηγαίνει στη Google

Πώς έχει καταφέρει απ' τα 17 του να εργάζεται στους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Το Facebook προσέλαβε τον Michael Sayman για ένα πρόγραμμα πρακτικής όταν αυτός ήταν 17 ετών και του έδωσε μια δουλειά μηχανικού στα 18 του.

Τώρα, το παιδί-θαύμα φεύγει για την Google. Έγινε 21 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Στο Facebook, ο Sayman ήταν product manager και βοήθησε τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων να κατανοήσει πώς η γενιά του χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα, συμβουλεύοντας την εταιρεία πάνω σε πειραματικά προϊόντα για νέους και βοηθώντας τα διευθυντικά στελέχη να κατανοήσουν τις κυρίαρχες τάσεις.

Στη Google, θα είναι product manager για το Assistant, μια φωνητική υπηρεσία ενσωματωμένη στη γιγαντιαία βάση δεδομένων της μηχανής αναζήτησης.

Το Assistant είναι μια κορυφαία προτεραιότητα για τον CEO της Google, Sundar Pichai.

Η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, δουλεύει πάνω στην ενσωμάτωση του εργαλείου σε μια ευρεία γκάμα δικών της προϊόντων αλλά και συσκευών άλλων εταιρειών. Και ο ανταγωνισμός από την Alexa της Amazon και τη Siri της Apple είναι μεγάλος.

Η Google επιβεβαίωσε προχθές την πρόσληψη του Sayman στην ομάδα του Assistant.

Το Facebook ανακάλυψε τον Sayman, ο οποίος διδάχθηκε μόνος του την κατασκευή εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα στην ηλικία των 13 ετών, επειδή χρησιμοποίησε τα εργαλεία για developers της εταιρείας για μια εφαρμογή iPhone που ανέπτυξε ο ίδιος.

Πριν από την έναρξη της πρακτικής του, η εταιρεία προσκάλεσε τον Sayman σε συνάντηση με τον CEO, Mark Zuckerberg, όπου και πήγε μαζί με τη μαμά του. Ο Sayman φορούσε ακόμα σιδεράκια όταν έγινε ένας από τους νεότερους εργαζομένους του Facebook.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook όπου επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από το Facebook, ο Sayman είπε ότι διδάχθηκε τη συγγραφή κώδικα παρακολουθώντας σχετικά βίντεο στη Google.

«Προσωπικά, θεωρώ το Assistant ως μια ευκαιρία για τη Google να διευκολύνει την είσοδο σε παιδιά και νέους κάθε ηλικίας και υποβάθρου, για να μάθουν προγραμματισμό και να ενθαρρυνθούν να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιστήμης των υπολογιστών με τρόπους που κάποτε θεωρούντο αδύνατοι» έγραψε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Zuckerberg έχει υπάρξει «τεράστια πηγή έμπνευσης» γι’ αυτόν κι ότι ήταν «μεγάλη η χαρά να δουλεύει μαζί του».