To αμερικανικό όνειρο του Σωκράτη Κόκκαλη

To αμερικανικό όνειρο του Σωκράτη Κόκκαλη

«Βλέπει» τεράστιες ευκαιρίες για την Intralot στις ΗΠΑ, συνεχίζει τις επενδύσεις.

Μεγάλες ευκαιρίες δημιουργούνται στην αμερικανική αγορά για την Intralot, μετά την απελευθέρωση της αγοράς του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ.

Αυτό υπογράμμισε ο Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εισηγμένης. Όπως μάλιστα ανέφερε, η εταιρεία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού καθώς οι λοταρίες με τις οποίες συνεργάζεται θα είναι μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν άδειες αθλητικού στοιχηματισμού.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την ανάληψη του συμβολαίου για τη λοταρία του Ιλινόις, ενώ αναφέρθηκε και στο συμβόλαιο που διαθέτει η Intralot στην Τουρκία, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αμέσως μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα θα υπάρχουν εξελίξεις για την εκεί παρουσία της.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Αντώνης Κεραστάρης, σημείωσε ότι το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη της εταιρείας και τόνισε πως το 2018 θα είναι χρονιά κατά την οποία θα επιταχυνθεί ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός του ομίλου, ενώ θα αναζητηθούν νέα συμβόλαια και ευκαιρίες.

«Είναι επιλογή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε», σημείωσε ο κ. Κεραστάρης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του σχετικά με την πρόσφατη αστήρικτη φημολογία που προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά και στις μετοχές της Intralot.

«Οι διοικήσεις πρέπει προστατεύουν την εταιρεία σε εξόφθαλμες κινήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Και εγώ θα ήθελα μέρισμα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε, μετά από ερώτηση μετόχου, και στη μερισματική πολιτική της εταιρείας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να μη διανέμει μέρισμα.

«Και εγώ θα ήθελα μέρισμα, αλλά επιλέξαμε η εταιρεία να προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις για να διατηρηθεί στην κορυφή της αγοράς που δραστηριοποιείται», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός είναι πολύ σημαντικός. Όταν εμφανιστήκαμε στην αγορά υπήρχαν ήδη μεγάλοι παίκτες. Αναγκαστήκαμε να δαπανήσουμε πολύ μεγάλα ποσά για να τους εκτοπίσουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε ως όμιλος».