Το Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Το Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, το Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα. Φέτος, το event θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου στο Impact Hub Athens όπου φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους.

Το Athens Startup Weekend University αποτελεί μέλος του Startup Weekend, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με περισσότερα από 2900 events σε 150 χώρες, που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Πώς λειτουργεί το event
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και πρόσφατοι απόφοιτοι, χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν κάποια δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Μέσα σε διάστημα 54 ωρών καλούνται να σχηματίσουν ομάδες με στόχο να συνεργαστούν, και με τη βοήθεια εξειδικευμένων μεντόρων, να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο θα παρουσιάσουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής.

Πρώτη ημέρα
Κάθε συμμετέχων που διαθέτει μια ιδέα έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό για να την παρουσιάσει στο κοινό. Στη συνέχεια, ακολουθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας των καλύτερων ιδεών, γύρω από τις οποίες διαμορφώνονται και οι τελικές ομάδες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Δεύτερη ημέρα
Οι ομάδες αυτές, για όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλεύουν πάνω στο project τους υλοποιώντας την ιδέα τους. Εκτός από ένα βασικό business plan και στρατηγική marketing καλούνται να αναπτύξουν και ένα αρχικό working demo του προϊόντος τους. Κατά την διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητoύν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Τρίτη ημέρα
Την Κυριακή το απόγευμα οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση του project τους μπροστά σε μία κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, την πρωτοτυπία και το αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Αφού ανακοινωθούν οι νικητές, το Startup Weekend κλείνει με ένα μεγάλο party!

Το Athens Startup Weekend University πραγματοποιείται με την υποστήριξη μελών του ThinkBiz, του μεγαλύτερου Φοιτητικού Συλλόγου Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια για το Athens Startup Weekend University 2017 διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό με έκπτωση early bird εδώ.