Το bitcoin έγινε πιο δημοφιλές από τον χρυσό!

Το bitcoin έγινε πιο δημοφιλές από τον χρυσό!

Τί φανερώνουν τα Google Trends για τη ζήτηση του κρυπτονομίσματος έναντι του πολύτιμου μετάλλου.

Αποκαλυπτικά για τη ζήτηση του bitcoin και ενδεικτικά της ξέφρενης πορείας που ακολουθεί η τιμή του είναι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την υπηρεσία Google Trends.

Σύμφωνα με τα Google Trends, οι παγκόσμιες αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google της φράσης «αγορά bitcoin» ξεπέρασαν αυτές για τη φράση«αγορά χρυσού», ενώ είχαν ξεπεράσει νωρίτερα και τις αναζητήσεις για την αγορά ασημιού.

Η τάση αυτή αναδεικνύει το γεγονός ότι η διαρκής άνοδος του bitcoin έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών προς το ψηφιακό νόμισμα και μακριά από τον χρυσό.

Βάσει στοιχείων της ιντερνετικής πλατφόρμας BullionVault, τον περασμένο μήνα η ποσότητα του χρυσού που άλλαξε χέρια υποχώρησε κατά ένα τρίτο περίπου σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων δώδεκα μηνών.

«Ορισμένοι επενδυτές έχουν επίσης παρασυρθεί από το θόρυβο γύρω από το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Συνολικά, αυτό έχει οδηγήσει το ενδιαφέρουν από νέους επενδυτές χρυσού να υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το τέλος του 2015», εξήγησε στο Bloomberg ο Αντριάν Ας, υπεύθυνος έρευνας του BullionVault, και πρόσθεσε πως «με την αμερικάνικη αγορά μετοχών να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δεν αποτελεί έκπληξη που οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει».

Δείτε ακόμη: Το νέο μεγάλο σχίσμα που απειλεί το Bitcoin με καταστροφή